logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG CX558WT. Odstrajają się zaprogramowane kanały.

slawolan 18 Wrz 2006 00:59 1437 7
REKLAMA
  • #1 3030908
    slawolan
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Usterka jest taka ,zaprogramowane wcześniej programy odstrajają się oraz podczas wyszukiwania nie zatrzymuje sie na znalezionych
    stacjach . Wymieniłem głowicę napięcia na głowicy są ok .Proszę coś doradzić

Poprawiono tytuł. (am)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3030931
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Zacznij od eliminacji zjawiska odstrajania zapamiętanych już stacji poprzez stopniowe, delikatne wykręcanie rdzenia filtru IF w. p.cz. Nie czytasz postów na forum? Temat b. popularny, szczególnie w Philipsach.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3031853
    robert75n
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    Podaj model tego samsunga
  • REKLAMA
  • #4 3034016
    slawolan
    Poziom 11  
    robert75n napisał:
    Podaj model tego samsunga

SAMSUNG CX 558 WT
  • Pomocny post
    #5 3034031
    helmut73
    Poziom 12  
    W TV Samsung spotkałem sie ze zjawiskiem utraty pojemności kondzolków w zasilaczu Sprawdz czy masz sprawny zasilacz /pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3034054
    slawolan
    Poziom 11  
    Mirek Z. napisał:
    Zacznij od eliminacji zjawiska odstrajania zapamiętanych już stacji poprzez stopniowe, delikatne wykręcanie rdzenia filtru IF w. p.cz. Nie czytasz postów na forum? Temat b. popularny, szczególnie w Philipsach.

Temat może i był już poruszany ale nie zawsze można znaleźć to co się chce chociaż nie poświęciłem zbyt wiele czasu na szukanie z powodu
    jego braku
    Pokręcę się trochę w p.cz może coś wydedukuję
    o wynikach mojej pracy dam znać

Dodano po 4 [minuty]:

helmut73 napisał:
    W TV Samsung spotkałem sie ze zjawiskiem utraty pojemności kondzolków w zasilaczu Sprawdz czy masz sprawny zasilacz /pozdrawiam

Ten SAMSUNG jest wiekowy więc też przyda się przegląd kondzolków w zasilaczu
  • Pomocny post
    #7 3034473
    robert75n
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    Rusz delikatnie rdzeniem cewki L120 AFT(najpierw pół obrotu w górę i jak nie będzie poprawy cały obrót w dół,elki w zasilaczu do wymiany oczywista sprawa ,pozdrawiam Robert.
  • #8 3046864
    slawolan
    Poziom 11  
    Regulacja filtrem L120 AFT pomogła
    Dziękuję za pomoc , pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W telewizorze SAMSUNG CX558WT występuje problem samoczynnego odstrajania zaprogramowanych kanałów oraz brak zatrzymywania się na znalezionych stacjach podczas wyszukiwania. Wymieniono głowicę napięcia, która jest sprawna. Zalecane jest delikatne, stopniowe wykręcanie rdzenia filtru IF (w.cz. p.cz.) lub regulacja rdzeniem cewki L120 AFT, co może wyeliminować zjawisko odstrajania. Dodatkowo wskazane jest sprawdzenie kondensatorów elektrolitycznych w zasilaczu, gdyż utrata ich pojemności jest częstą przyczyną podobnych usterek w starszych modelach telewizorów Samsung. Po regulacji filtru L120 AFT problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA