logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer VSX-409RDS: Dodanie wejścia coaxial/optical i dekodera DD/DTS

ugresia 19 Wrz 2006 15:04 1497 2
REKLAMA
  • #1 3035479
    ugresia
    Poziom 11  
    Witam

Mam 3 letni wzmacniacz, ma Dolby Surround (Pro Logic), ma wejście 5.1 ale nie ma wejścia coaxial ani optycznego - i właśnie w tym problem.

Czy dałoby się przełożyć od jakieś innej wersji dekodery np. od DD (na wyświetlaczu są widoczne ikony od dts'u i od DD)
  • REKLAMA
  • #2 3036161
    piterek-23
    Poziom 33  
    Ocena: 427
    A ze tak sie wtrace :)

A czy da rade w tym amplitunerze cos zrobic zeby mial lepszy basik ? Bo w tym ampli. go brak :(

Tez mi brakuje jakiegos wejscia cyfrowego :(

Pozdrawiam. Piotrek
  • Pomocny post
    #3 3059785
    ciuqu
    Poziom 38  
    Ocena: 829
    Witam

Myślę że zamontowanie dekodera DD w tym modelu to ciężka sprawa, musiałbyś wymienić praktycznie wszystko oprócz końcówki mocy i zasilania, możliwe że na jego płycie jest miejsce na procesory DSP i inne elementy potrzebne do dzwięku DD jednak wlutowanie tego wszystkiego będzie dość skomplikowane, poza tym musiał byś wymienić lub przeprogramować procesor sterujący.
    Jedynym rozwiązaniem był by zakup osobnego dekodera DD i podłączenia go do wejścia analogowego 5.1, jednak taki dekoder np. Creativa kosztuje tyle co używany amplituner z dolby digital. Kiedyś poszukiwałem jakiegoś taniego dekodera choćby do samodzielnego montażu aby podłączyć moje DVD do zwykłych trzech wzmacniaczy ale nic nie znalazłem.
    Myślę że zakup odtwarzacza z analogowym wyjściem 5.1 rozwiąże problem.

Pozdrawiam
REKLAMA