logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać język polski do Siemens CL75? Szukam programu i kabla USB

arczi114 19 Wrz 2006 18:53 1698 11
REKLAMA
  • #1 3036169
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    Witam,dostalem ładny fonik Siemens Cl75, nie ma pl, chcialem wgrac, niestety to chyba płyta Panasonic, Martech nie obsługuje, a linki z wczesniejszych tematów o tym fonie nie działaja, w zwiazku z tym prosilbym o podanie info ,gdzie napotkam poszukiwane program i lang pl. oraz jakim kablem to zrobie,rozumiem ,ze pod Com nie pojdzie tylko USB..?
  • REKLAMA
  • #2 3036288
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    To jest dokładnie Quanta a nie Panasonic a obsługuje go Infinity ale PL wgrasz bez problemów darmowym fleszerkiem.Jest na landym. http://eh.student.utwente.nl/~landy/index.php?dir=CL75/ Tam musisz próbować zassać do skutku wiesz o tym? aha -> mobile / elibom
  • REKLAMA
  • #3 3037448
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    tez to przerabiałem chcac zrobic jakas darmowka az wkoncu kupiłem infinity i bez problemu z komunikacji itd..
  • #4 3037605
    masakra_a
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Pl mozesz wgrać do tego prosto ze strony Siemensa. Kabelek com. Dokładny opis masz tutaj: http://forum.siemensiak.pl/viewtopic.php?t=9232

Ciezko jest ze stabilnością tego sprzętu. Mam flasha z ruskim który podobno jest najbardziej stabilny więc jak będziesz potrzebował to pisz.
  • REKLAMA
  • #5 3038182
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    djjack napisał:
    tez to przerabiałem chcac zrobic jakas darmowka az wkoncu kupiłem infinity i bez problemu z komunikacji itd..

Ostatnio za nic w świecie nie mogłem wgrać Infinity a tym fleszerkiem ze strony Erlana od ręki.
  • REKLAMA
  • #6 3038256
    arczi114
    Poziom 28  
    ok,dzieki,ale to flasher a czy tam jest pl??i pytanie..jakim kablem to zrobie,czy zwykły usb wystarczy???
  • #8 3039888
    arczi114
    Poziom 28  
    mam pytanie..zassałem ten programik,sa tam tez langpaki ale pod którym jest pl? moze ktos podpowie,boje sie nie uwalic fona,no i czy jest mozliwosc wczesniejszego zczytania??
  • #9 3040053
    haller
    Poziom 26  
    Ocena: 11
    Nie pamietam juz w ktorym jest Pl, ale wgrywalem kilka razy i nic sie nie stalo. Sprobuj zaczac od 4 w dol :) Bo pamietam ze gdzies na poczatku byla paczka z Polakiem.
  • #10 3040103
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Witam

Polski jes t w Lg3 i Lg4.

Pozdrawiam Bogdan
  • #12 3042038
    arczi114
    Poziom 28  
    dzieki wszystkim,za info, -do -djn- za pózno przeczytałem twój post i nie odznaczyłem tych opcji,teraz fon zostal bez tapet i dzwieków,mimo to dział, co jest sukcesem.temat zamykam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wgrania języka polskiego do telefonu Siemens CL75 oraz doboru odpowiedniego oprogramowania i kabla. Telefon jest oparty na platformie Quanta, a nie Panasonic, i obsługiwany jest przez program Infinity, który umożliwia wgrywanie języków, w tym polskiego, za pomocą darmowego flashera dostępnego na stronie Landy. Polski język znajduje się w pakietach językowych oznaczonych jako LG3 i LG4. Do wgrywania oprogramowania można użyć kabla COM, choć pojawiają się pytania o kompatybilność z USB. Linki do paczek językowych i flashera dostępne są na serwisie Rapidshare. Zaleca się ostrożność przy wgrywaniu, możliwe jest wcześniejsze zczytanie oprogramowania telefonu. Instrukcje do flashera dostępne są na forum Elektroda.pl. Użytkownicy zgłaszają problemy ze stabilnością oprogramowania i różne doświadczenia z flasherami, jednak wgranie polskiego języka jest możliwe i telefon pozostaje funkcjonalny po aktualizacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA