logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 29DC410S - Błysk i wyłączenie, jaki model chassis?

Sebastian-S 19 Wrz 2006 20:10 2749 7
REKLAMA
  • #1 3036502
    Sebastian-S
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    Witam

Jutro mam pojechać do naprawy klientlka mi podała tylko model niewiem jakie jest to chassis lelewizor ma rok dopiero.

Poinformowała tylko że coś Błysneło i się wyłączył .
    Poprawiłem tytuł [obcy7]
  • REKLAMA
  • #2 3036565
    Piotr Popiołkiewicz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    ETC210- jeżeli się pomyliłeś z tą piątką na końcu.
    Powinno być 29DC410S
    Pozdrawiam Piotr
  • REKLAMA
  • #3 3036621
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3037271
    Sebastian-S
    Poziom 18  
    w internecie znalazłem taki model tv o takim oznaczeniu jak pisze.
    Może klientka się pomyliła przy podawaniu modelu.
    TV ma więcej troche niż rok a co dalszej gwarancji to nic niewiem.
    A pozatym zapłaci tylko za części.
  • #5 3040475
    Sebastian-S
    Poziom 18  
    witam

Faktycznie okazało się ze jest to model 29dc410 s
    Telewizor ma dokładnie 1rok i 2 miesiące i ma wypalone trafo troche dziwne jak na nowy tv.
    A klient zapodział gdzieś gwarancjie.

Teraz pytanie jak to reklamować po roku ( klientce podano aby zawieź do serwisu i napisać pismo że się reklamuje ze względu na niezgodność z umową ) niewiem co to ma znaczyć
  • REKLAMA
  • #6 3040738
    Piotr Popiołkiewicz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Cześć

"Faktycznie okazało się ze jest to model 29dc410 s
    Telewizor ma dokładnie 1rok i 2 miesiące i ma wypalone trafo troche dziwne jak na nowy tv.
    A klient zapodział gdzieś gwarancjie.

Teraz pytanie jak to reklamować po roku ( klientce podano aby zawieź do serwisu i napisać pismo że się reklamuje ze względu na niezgodność z umową ) niewiem co to ma znaczyć[/quote]"

No to ma pecha :cry:A co z rękojmiom od sprzedawcy ? A właściwie to już chyba jest po gwarancji patrząc na standard i wiek TV.
    Piotr
  • #7 3238400
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 3577445
    Sebastian-S
    Poziom 18  
    witam

Telewizor został maprawiony zostało wymienione trafo wysokiego napięcia.

Zamówiłem orginał z bielska.

i to koniec.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy telewizora Thomson model 29DC410S z chassis ETC210, który po około roku użytkowania doświadczył błysku i wyłączenia. Telewizor ma wypalone trafo wysokiego napięcia, co jest nietypowe dla nowego urządzenia. Model ten występuje również w wersjach 29DC410B, 29DC410CS oraz 29DC410V, wszystkie z chassis ETC210. Gwarancja producenta wynosi 12 miesięcy, a sprzedawca może udzielić dodatkowych 12 miesięcy rękojmi, jednak w przypadku telewizora po 1 roku i 2 miesiącach gwarancja już wygasła. Klientka nie posiadała dokumentu gwarancyjnego, co utrudnia reklamację. Wskazano, że po upływie gwarancji można składać reklamację z tytułu rękojmi na okres 24 miesięcy, ale wymaga to dowodu zakupu i zgłoszenia w sklepie. Naprawa polegała na wymianie oryginalnego transformatora wysokiego napięcia, który został zamówiony z Bielska. Poruszono również kwestie praw konsumenta dotyczące gwarancji i reklamacji, podkreślając, że wielu klientów nie zna swoich praw i płaci za naprawy, które mogłyby być bezpłatne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA