logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Daewoo z kineskopem Philips – zniekształcenie obrazu pionowego po włączeniu zimnego TV

kojot123 20 Wrz 2006 01:28 894 4
REKLAMA
  • #1 3027560
    kojot123
    Poziom 12  
    No ja mam podobny problem, tylko nie chcę powielać postów bo telewizor jest też Daewoo z kineskopem Philips.

Objawy są takie, że podczas włączania zimnego telewizora, ekran jest jakby spłaszczony w dolnej części. Powstaje tam około kilku centymetrów luki czyli czarnego tła a całość obrazu jest przesunięta do góry. Po jakimś czasie wszystko powraca do normy czyli obraz się prostuje. Coś mi gdzieś świta, że to wina kondensatorów. Mam z tym problem bo nie wiem które te kondensatory należy wymienić? Wiem tylko że od odchylenia poziomego

Wydzielono z tematu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic576306.html]
    (am)
  • REKLAMA
  • #2 3027961
    rtv.service
    Poziom 29  
    Ocena: 130
    kojot123 napisał:
    Wiem tylko że od odchylenia poziomego

Tak, chyba kondensatory, ale od odchylania pionu i wcale niemuszo to bycz kondensatory...
    Co do problemu kolegi pjonak: zaniesz nareszczie swoj tv do serwisu !
  • REKLAMA
  • #3 3036671
    kojot123
    Poziom 12  
    A co może być jeszcze? Poza odchyleniem piony oczywiście?
  • REKLAMA
  • #4 3036889
    rtv.service
    Poziom 29  
    Ocena: 130
    kojot123 napisał:
    A co może być jeszcze? Poza odchyleniem piony oczywiście?

Wiesz, kasza szie zrobila, wyjasznij swoj probem w oddzielnym poscie, bo twoj problem wcale niejest takij sam, jak w pierwotnym temaczie...
  • #5 3037726
    kleki
    Poziom 28  
    Ocena: 142
    Możesz jeszcze sprawdzić, jak zachowuje się napięcie zasilające końcowkę pionu na zimno-jak się nagrzeja. Być może ono trochę pływa - wtedy najprędzej elki, ale nie od pionu tylko w zasilaczu.
    pzdr
REKLAMA