logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w laptopie Gateway MX6436 po reinstalacji systemu - co sprawdzić?

kaczors 20 Wrz 2006 17:43 1075 4
REKLAMA
  • #1 3039576
    kaczors
    Poziom 11  
    Witam, mam taki problem:
    Mam laptopa Gateway MX6436. Po reisntalce systemu padł dzwięk... Otóz sterowniki są zainstalowane poprawnie (100% dobre sterowniki) a głośnikach nic nie slychac (ani po podlaczeniu sluchawek) np. jak odpalam winampa to equalizer normalnie chodzi. Nigdzie nie jest wyciszone.

Problem jest prawdopodobnie z kartą muzyczną.

Jakie macie dla mnie porady? troche sie interesuje elektroniką, na co zwrocic uwage jak rozkręce laptopa? co moze byc popsute? i ile ewentualnie moze kosztowac naprawa?

historie sprawdzania softu mam tu ;) https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic586980.html
  • REKLAMA
  • #2 3040688
    knmp
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    zanim zaczniesz grzebać w komputerze uruchom na nim np MOVIX lub KNOPPIX z CD... to samodzielne systemy uruchamiane z CD zdolne obsłużyć roźne karty dzwiękowe... sprawdz czy przypadkiem w nich nagle dzwięk nie ożyje :)

pozdr KN
  • REKLAMA
  • #3 3042554
    kaczors
    Poziom 11  
    no moze jednak ktos pomoze?
  • REKLAMA
  • #4 3047867
    ruff22
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    Jaki jest układ dźwiękowy na płycie głównej laptopa ?

Czy muzyka z płyty CD jest odtwarzana ?

Czy po podłaczeniu na wejście Linein jest coś słychać ?

AC97 to specyfikacja w jakiej działa karta lub układ dźwiękowy .
  • #5 3048396
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Moim zdaniem to tylko winda świruje, albo cos masz źle skonfugurowane / lub nie masz wcale. Zrób tak jak kolega wyżej radził: odpal jakąś dystrybucję typu LIVE i tam zobac co sie dzieje.
REKLAMA