Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

nie działają światła przednie- przeciwmgielne golf IV

martin175 20 Sep 2006 22:49 17656 4
    martin175
    Level 10  
    witam wszystkich
    Oryginalnie posiadałem lampy przednie bez halogenów, po montażu nowych lamp przednich z halogenami i włącznika świateł z halogenami przednimi działaja tylko światła postojowe przednie, ,,długie" oraz tylnie , czy jest wymagana przeróbka instalacji:?: przekaznik,większy bezpiecznik,etc. dziękuje i pozdrawiam:D
    mos5
    Level 24  
    Popatrz ile pinów ma gniazdo starego reflektora a ile nowego.I wniosek jest prosty ,trzeba poprowadzić dodatkową instalację.Daj znać !
    martin175
    Level 10  
    ma tyle samo, dochodzi tyle samo kabelków co do lamp starych
    tym się własnie sugerowałem, przy decyzji o montażu i zmianie na inne
    pzdr
    MW
    JO53
    Level 12  
    martin175 wrote:
    witam wszystkich
    Oryginalnie posiadałem lampy przednie bez halogenów, po montażu nowych lamp przednich z halogenami i włącznika świateł z halogenami przednimi

Też się przymierzam po koszmarnej jeździe we mgle. Codziennie mam 2x40 km.
    Na reflektorach mam złącze z 10-cioma kablami. Ale czy te dodatkowe soczewkowe to przeciwmgielne własnie? I schematu szukam. Jakiś bezpiecznik muszą swój mieć bo to 100W jak nie więcej.
    Macie schemat fabrycznego podłączenia? Będę wdzięczny :)
    JO53
    Level 12  
    Zainstalowałem p. mgłowe i po długim teście ogłaszam sukces. Soczewkowe oryginały VW darowałem sobie. Drogie i marnie oświetlają. Wypróbowałem w sklepach kilka lamp świecąc sobie każdą na próbę w sufit. Te tiuningowe okazały się bez sensu gadżetami. Skuteczne i niedrogie okazały się polskie WESEM 138 x 78 2HM, 2HMZ. Przełącznik musiałem kupić wyposażony w dwustopniowe ich włączanie. W złączu uzupełniłem brakujący styk a w wiązce uzupełniłem brakującą żyłę, którą następnie przeprowadziłem do świateł z przodu. Przykręciłem światła do zderzaka, przyciąłem odpowiednio kratki maskujące wloty. W lewym wlocie przesunąłem mocowanie czujnika temperatury klimy. Efekt w drodze przez mazurskie lasy jest zadowalający. Pozdrawiam.

A dziś znalazłem jeszcze schemat podłączeń pod adresem: http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=37585

I rozszyfrowanie złącza przełącznika świateł wyszperałem jeszcze i dorzucam.