logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Łączenie partycji PM8 - brak dostępu do danych po scaleniu D i E

KowaI 21 Wrz 2006 08:30 918 1
REKLAMA
  • #1 3041600
    KowaI
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    Mam dysk podzielony (tzn miałem :-) ) na 4 partcje. Wszystkie FAT32 C D E i F. I chciałem D E i F połączyć w jedną pratycję. W PM8 ustawiłem żeby połączył mi D z E ale już z F nie było możliwości bo napisał że na F jest za mało mniejsca, ale mniejsza o to. Pomyślałem że pierw połącze D z E i przeniose troche danych na tą nową partycję D i potem połącze nową D z starą F (nowa E bo jak już nie będzie E do z F zrobi się E). I OK przeresetował się porobił co trzeba i włączył się system. I mam tak C jest OK, D - dysk niesformatowany czy sformatować i nowe E dawne F wszystko OK. Odpalam PM8 i pokazuje mi C D i E i na D w zasadzie wszystko jest OK pokazuje rozmiar tej partycji i ilość zajętego i wolnego miejsca ale jak wezmę browse to nie pokazuje mi zawartości tej partycji. Poszedłem dalej myślałem że może uszkodził się system plików no to przekonwertowałem z FAT32 na FAT32 :-). Porobił porobił i efekt taki sam. Co może być przyczyną bo tam są ważne dane. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3041831
    Redgy
    Poziom 33  
    Ocena: 824
    Normalka. Jeszcze mi powiedz że robiłeś to pod windowsem ? Tzn z Poziomu Windows ? Tak się nigdy nie robi dziwi mnie że ci nie wysypało tych partycji całkowicie. To jest błąd alokacji partycji. Więc system plików jest ok ale jest myk że dane wyglądają teraz tak jak "papka bitowa". Powinno ci wywalić Bad lub Hidden format. Więcej na ten temat dowiesz się tu: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=16798
    Edytuj go z ptedit i daj na Fata32 potem jeszcze jakimś programem zrób skana na zagubione łańcuchy i zobacz jak tam SMART stoi czy nie sypie błędami. Polecam narzędzie OnRacka. Ontrack Data Recovery Pro ? Ma tam testy dysku i jeszcze szereg narzędzi do odzyskiwania danych.
REKLAMA