logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Polar SL 346 X - bęben nie obraca się podczas prania, ale wiruje poprawnie

almeras 21 Wrz 2006 12:35 3291 2
REKLAMA
  • #1 3042187
    almeras
    Poziom 1  
    Problem polega na tym że podczas prania programator przeskakuje ale bęben tylko się ruszy troszkę raz ( około 10% całego pełnego obrotu mniej-więcej ) i stoi , tak dzieje za każdym razem gdy dostaje impuls z programatora na obrót czyli cykl prania , ale kiedy program już doszedł do wirowania wtedy pralka kręci bez problemu (czyli silnik odpada), pozostałe funkcje też OK czyli pobiera wodę , wypuszcza , grzeje itd. Reasumując pralka jest sprawna tylko nie pierze :cry: Przypominam że w tej dziedzinie jestem laikiem i proszę o proste i zrozumiałe odpowiedzi.

Ozdobniki ??????? w tytule tematu usunąłem.
    <skryn>
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3042441
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1605
    Witam
    Do sprawdzenia silnik z pominięciem instalacji pralki(jeśli nie masz doświadczenia zanieś do zakładu przezwajającego silniki-tam Ci sprawdzą).Pozdrawiam
    Jak zdejmiesz pasek,to silnik na praniu kręci?Jeśli tak to wymień kondensator.
  • #3 6512368
    jacqlin
    Poziom 1  
    Witam!
    Pralka - rewelacja. Użytkowałam dość intensywnie 15 lat. Nigdy się nie zepsuła. Niestety obudowa jest tak zardzewiała, że muszę wymienić na nową. Mogę oddać części, lub całość.
REKLAMA