logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego Lexmark Z11 drukuje puste strony po napełnieniu tuszu?

operator2wp 23 Wrz 2006 17:32 1375 6
REKLAMA
  • #1 3049341
    operator2wp
    Poziom 11  
    Witam mam problem z drukarka lexmark z11 tz, jakis czas temu dzialala ok,
    drukowalo tez dobrze bo napelnialem stary naboj tuszem i chodzilo dobrze
    ostatnio tuz juz sie skonzcyl i znow napelnilem. Od tej pory cos jest nie tak
    gdy chce cos wydrukowac wychodzi pusta strona , daje czyszczeie dyzs i tez wychodzi
    pusta strona. Glowica jest szysta jak przykladam kawalek miekkiego papieu to tusz wsiaka z
    dysz na papier, kilka razy tez odssysalem wtrzykawka troch tuszu i tez nic nie pomoglo
    wydruk jest pusty. Sprawdzalem porty czy moze jest cos nie tak ale jest sprawny skoro
    wydruk idzie do drukarki i drukuje tylko bez tuszu... wczesniej mi drukowala, nic z tego nie rozumiem, probowalem tez
    sterownikow z lexmara dla xp ale wydaje mi sie ze to nie jest wina sterownikow no nie wiem...
    co to moze byc, moze ktos mial taki problem jak ja....pomocy... moze jest jakis program do sprawdzania czy port dziala ok?
  • REKLAMA
  • #2 3049447
    miroslawm
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Masz głowicę już do wyrzucenia. W lexmarkach jest wskazane nabijać tusz zanim się skończy żeby nie drukować na sucho bo głowica leci.
  • REKLAMA
  • #3 3049476
    operator2wp
    Poziom 11  
    tylko ze jak nabilem to dwa dni chodzilo ok, a teraz jakby nie bylo tuszu a przeciez jest... juz drugi raz napelnialem i dobrze bylo moze to cos inne...
  • #4 3049920
    miroslawm
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    No to w takim razie już się wyesplatowała, jeżeli masz możliwość podmień z innej drukarki będziesz miał pewnośc. Może to być jeszcze tasiemka albo płyta ale raczej na 90% stawiam na tusz
  • REKLAMA
  • #5 3050027
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Możliwe, że padła elektronika kartridża i nadaje się on tylko do wymiany...
  • #6 3055087
    operator2wp
    Poziom 11  
    jednak padl kartridz , bo dalem inny stary ale jeszcze troche drukuje i jednak elektroika jest ok, widocznie sie zapchal calkowicie pojemnik z tuszem bo za duzo wlalem tuszu do niego , i zalalo calkiem wszystko i moze to spowodowalo awarie
  • REKLAMA
  • #7 3055123
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    Zamykam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Drukarka Lexmark Z11 po napełnieniu tuszu zaczęła drukować puste strony mimo prawidłowego działania portów i czyszczenia dysz. Tusz wchłania się w papier przy testach, jednak wydruk pozostaje pusty. Problem najprawdopodobniej wynika z uszkodzenia głowicy drukującej, która uległa zniszczeniu wskutek drukowania na sucho lub nadmiernego napełnienia kartridża tuszem, co mogło spowodować zatkanie i awarię. Elektronika kartridża również mogła ulec uszkodzeniu, co wymaga wymiany kartridża. Testy z innym kartridżem potwierdziły, że elektronika działa, a przyczyną awarii był zatkany pojemnik na tusz. Wskazane jest unikanie napełniania kartridża po całkowitym wyczerpaniu tuszu, aby nie uszkodzić głowicy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA