witam
proszę o ratunek
dziś restartowałem kompa po instalaji programu i komp juz nie wstal
grzebalem i kombinowałem kilka chwil a tu się okazuje że bios się nie zgłasza ....
po kolejnych kombinacjach przy starcie kompa dysk twardy wydaje dziwne dźwięki
coś jakby silnik chciał ruszyć a nie może i tak kilkanascie razy sobie pomruczy i cichnie
bios mimo resetu CMOSa dalej nie wstaje
to wziąłem scierwo i wyjąlem -
podłaczyłem twardziela do innego kompa i .......robi to samo czyli mruczy ale zawiesza biosa tak że nie idzie wejśc w opcje
i tak na 3 kompach
to wziąłem i odpaliłem linuksa LIVE'a i linux mielił z pół godziny w końcu wstał ale ......QTPARTED pokazuje brak tablicy alokacji
DF podaje że dysk jest ale nic nie ma na nim
jesli wezme odpalę dosa to wogóle nie wykrywa tego dysku -nie isnieje
a teraz prośba o pomoc :
co mam zrobić aby zajżec do środka -choc na 15 sek
MUSZĘ wydobyc dane z programu księgowego -nie zrobiłem kopii zapsasowej w tym miesiącu i ......porażka !
ratujcie
powiedzcie czy jest jakiś sposób aby przywrócić tablice alokacji albo chociaż jakis program który bedzie w stanie zajżec do srodka
albo powiedzcie co się mogło z nim stac ??
proszę o ratunek
dziś restartowałem kompa po instalaji programu i komp juz nie wstal
grzebalem i kombinowałem kilka chwil a tu się okazuje że bios się nie zgłasza ....
po kolejnych kombinacjach przy starcie kompa dysk twardy wydaje dziwne dźwięki
coś jakby silnik chciał ruszyć a nie może i tak kilkanascie razy sobie pomruczy i cichnie
bios mimo resetu CMOSa dalej nie wstaje
to wziąłem scierwo i wyjąlem -
podłaczyłem twardziela do innego kompa i .......robi to samo czyli mruczy ale zawiesza biosa tak że nie idzie wejśc w opcje
i tak na 3 kompach
to wziąłem i odpaliłem linuksa LIVE'a i linux mielił z pół godziny w końcu wstał ale ......QTPARTED pokazuje brak tablicy alokacji
DF podaje że dysk jest ale nic nie ma na nim
jesli wezme odpalę dosa to wogóle nie wykrywa tego dysku -nie isnieje
a teraz prośba o pomoc :
co mam zrobić aby zajżec do środka -choc na 15 sek
MUSZĘ wydobyc dane z programu księgowego -nie zrobiłem kopii zapsasowej w tym miesiącu i ......porażka !
ratujcie
powiedzcie czy jest jakiś sposób aby przywrócić tablice alokacji albo chociaż jakis program który bedzie w stanie zajżec do srodka
albo powiedzcie co się mogło z nim stac ??