Witam. Mam następujący problem. Z powodu awarii programatora (spaliły sie styki 1H) zakupiłem wczoraj nowy. Wszystko podłączyłem jak w poprzednim, ale niestety pralka działa niepoprawnie. Po włączeniu np. programu 2 zostaje pobrana woda i na tym koniec. Pralka ani drgnie. Po przesunięciu programatora o kilka skoków bęben zaczyna się kręcić, ale trwa to nieskończenie długo. Poprostu nie przestaje i praktycznie kręci w jedną stronę. Revers na pewno działa po zdaża się, że kręci także w drugą. Wynika z tego chyba, że z silnikiem wszystko ok. Na pozostałych programach jest podobnie. Pralka pobiera wodę i koniec. Programator się nie rusza. Program 8 natomiast działa bez problemu. Myślałem, że jest to może wina grzałki. Nie wiem jak sprawdzić czy działa poprawnie, wiem natomiast, że prąd do niej na pewno dochodzi. Po przekręceniu programatora, w ramach programu 2, słychać charakterystyczny syk, tak jakby grzałka podgrzewała wodę, więc chyba nie tu tkwi problem. Jestem laikiem w temacie naprawy pralek, prosiłbym jednak o zasugerowanie co może być problemem. Pozdrawiam.
Moderated By skryn:W tytule postu nie używamy słowa POMOCY. Treść tematu zmieniłem.