logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bearshare. Zniknęły pliki z listy. Czy da się je dodać?

duzydiablo 26 Wrz 2006 19:58 1283 7
REKLAMA
  • #1 3059757
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 23
    witam
    mam problem bo niechcaco wylaczyl mi sie komputer a mialem wlaczony bearshre i sciagalem wazne dla mnie pliki duzych rozmiarow i zginely z listy plikow ktore sciagam a w pliku temp one dalej sa czy da rade je spowrotem dodac do programy zeby dalej sie sciagaly od tego momentu??
    pilne
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3059812
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    z tego co wiem to się niestety nie da.
  • REKLAMA
  • #3 3059841
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 23
    witam wiem ze jakies pliki zmienia sie w nich cos i dalej chodzi keidys mi sie udalo ale zapomnialem wiec moze ktos zna ten sposob??
  • REKLAMA
  • #4 3059884
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    nie wiem jak w bearshare ale w Emule poprostu zmieniam rozszerzenie takiego pliku na właściwe np zip czy rar i próbuję otworzyć , najczęściej udaje się , spróbuj , pozdrawiam
  • #5 3060505
    ukasek
    Poziom 12  
    Jeśli te pliki są w folderze TMP to po ponownym uruchomieniu bearshare powinny się same zacząć dalej ściągaą Sprawdź w ustawieniach czy napewno dobry folder z TMP masz ustawiony. Jeśli tam jest wszystko dobrze użyj szukaj wpisz nazwe pliku który ściągałes znajdź tą samą wersję i zacznij ściągac Ściągnie powinno się zacząc od momentu na którym zostało przerwane
  • #6 3060681
    Cedar
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    na wszelki wypadek polecam zrobic backup bo jak pliki zaczna pobierac sie od zera to masz koniec;)
  • REKLAMA
  • #7 3062488
    monter55
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Możesz też spróbować wyciąć pliki włączyć bearshare wyłączyć go i wkleić spowrotem. Mi kiedyś pomogło.
  • #8 3062956
    ciubas
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    na pewno jest ponowne hashowanie plikow...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik miał problem z utratą plików pobieranych w programie Bearshare po nieoczekiwanym wyłączeniu komputera. Pliki zniknęły z listy pobierania, jednak nadal znajdowały się w folderze tymczasowym (TMP). W dyskusji podkreślono, że bezpośrednie dodanie tych plików z powrotem do listy pobierania w Bearshare jest trudne lub niemożliwe. Sugerowano jednak kilka metod obejścia problemu: sprawdzenie, czy Bearshare ma poprawnie ustawiony folder TMP, ponowne uruchomienie programu, co może wznowić pobieranie z miejsca przerwania, oraz ręczne wyszukanie pliku w programie i rozpoczęcie pobierania od nowa. Inna propozycja to wycięcie plików z folderu TMP, uruchomienie i zamknięcie Bearshare, a następnie wklejenie ich z powrotem, co w niektórych przypadkach pomogło. Wskazano również na możliwość ponownego hashowania plików, co może być elementem procesu weryfikacji i wznowienia pobierania. Dla bezpieczeństwa zalecano wykonanie kopii zapasowej plików, aby uniknąć konieczności pobierania od początku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA