logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3510i. Nie można jej właczyć. Jest tylko podświetlanie

AndKan 27 Wrz 2006 12:13 1499 11
REKLAMA
  • #1 3061737
    AndKan
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Nie mogę włączyć telefonu, na chwilę zapali się tylko podświetlenie, wyświetlacz jest cały czas ciemny. Proszę o pomoc, czy coś można wogóle z nią zrobić tzn. naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 3061755
    barczakm
    Poziom 11  
    napisz jaki był powód usterki np. upadek, zalanie jeżeli upadek to musisz wygrzac flash i powino pomóc może to być też usterka softowa a więc na początek trzeba by było go flasznąć dla pewności
  • #3 3064058
    ckcamell
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam,
    Jak tylko błyśnie przy włączeniu to na 90% oprogramowanie - przefleshowanie pomoże.
    Jak to nie pomaga albo nie chce się fleshowac sprawdz układ na płytce - czasem reflow + flesh pomaga.

Pozd,
  • #4 3064782
    AndKan
    Poziom 14  
    telefon nie jest mój, przyniósł mi go kolega. podobno w trakcie rozmowy wyłączył się i już nie można było go włączyć. zaglądałem do środka i zauważyłem, że pod ekranem przy włączniku jest uszkodzony ( pęknięty )element z blaszką na wierzchu - wg schematu wygląda na filtr antenowy, ale nie powinien on chyba mieć wpływu na włączanie, a ew. na zasięg.
  • REKLAMA
  • #5 3064872
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    chodzi pewnie o switch antenowy ale bez niego fon powinien się wlączyć i mieć problemy z zasięgiem. Wgraj mu flesha i na pewno się włączy. a później będziesz musial wymienić switch!
  • #6 3154376
    wilku_88
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    witam...

mam taki sam problem z 3510i włącza sie jedynie przy przytrzymaniu czerwonej słuchawki i włącznika... i tylko na chwile... wyświetlacz mignie i dalej nic sie nie dzieje 0 reakcji...

AndKan czy wgrałeś już flasha?? pomogło??

pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz :-)

wilku_88
  • #7 3227406
    AndKan
    Poziom 14  
    witam!
    przepraszam za odpowiedź z tak dużą zwłoką. nic z tą nokią narazie nie zrobiłem, ponieważ właściciel stwierdził, że będą duże koszty i nie warto.
    pozdrawiam.
  • #8 3265486
    Paweł007
    Poziom 22  
    wilku_88 napisał:
    witam...

mam taki sam problem z 3510i włącza sie jedynie przy przytrzymaniu czerwonej słuchawki i włącznika... i tylko na chwile... wyświetlacz mignie i dalej nic sie nie dzieje 0 reakcji...

AndKan czy wgrałeś już flasha?? pomogło??

pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz :-)

wilku_88

Witam.

Czy ktoś może już wie co jest bo mam taki sam problem tylko że telefon nieupadł nigdzie niebył zalany ani nic.

Telefon z dnia nadzień coraz krócej trzymał baterie. Po nicy ładowania po paru godzinach bylą słaba bateia a teraz jest tak jak pisze przedmówca co jest?
  • REKLAMA
  • #9 3265500
    nc22
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Mialem to samo pomoglo wygrzanie UPP
  • REKLAMA
  • #10 3265516
    Paweł007
    Poziom 22  
    A tak jaśniej bo telefony to dlamnie czarna magia.
  • #11 3265883
    mencnar
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Wgraj nowe oprogramowanie!!
    Jak nie pomoze, daj uklad do wanienki (przeczysc ja)!!
    Powinno pomoc...... mialem podobny przypadek z 6100
  • #12 3266067
    wodor83
    Poziom 12  
    Witam miałem taki przypadek i pomógł full flash.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Telefon Nokia 3510i nie włącza się poprawnie – pojawia się jedynie podświetlenie, a wyświetlacz pozostaje ciemny. Przyczyną może być uszkodzenie oprogramowania, które często rozwiązuje pełne przeflashowanie (flashowanie) telefonu. W przypadku upadku lub innych uszkodzeń mechanicznych zaleca się wygrzanie układu flash lub reflow elementów na płycie głównej. Uszkodzony element pod ekranem, prawdopodobnie filtr antenowy lub switch antenowy, nie powinien uniemożliwiać włączenia telefonu, lecz może wpływać na zasięg. W niektórych przypadkach pomocne jest także oczyszczenie układu w kąpieli ultradźwiękowej. Problemy z baterią i krótkim czasem pracy mogą być powiązane z usterką oprogramowania lub hardware’u. Właściciele często rezygnują z naprawy ze względu na koszty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA