logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Serwer FTp podlaczenie sie z innego kompa nie udaje sie

ffiilliippoo 28 Wrz 2006 21:37 1628 8
REKLAMA
  • #1 3066889
    ffiilliippoo
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam!

Mam neostrade 512, win98, utworzona specjala partycje dla serwera, ip przekazywane jest na stronke ktora uaktualnia mi IP co daje mozliwosc wejscia na innych kompach na serwer( teoretycznie tak jest). Uzywam CesaraFtp potem FileZilla, Sftp, raidenftp, i jeszcze innych programow. Serwer ten ma sluzyc dla moich znajomych ktorzy mogliby sie podlaczyc za pomoca nazwy urzytk. i hasla )dla kazdego zrobilem osobne konto i haslo), ustawilem odpowiednie zabezpieczenia dla kazdego typu tylko odczyt lub odczyt, zapis, usun(wiadomo o co chodzi). Teraz pisze sedno... Wszystko mam u mnie chodzi pieknie, kazalem kumplowi wejsc na serwer i zalogowac sie. Na serwer wszedl wpisal nazwe i haslo i po chwili wyskoczyl blad a czasami prosi o wpisanie nazwy urzytk. i haslo ale to powtarza sie bez konca. Juz nie wiem co i jak. rece opadaja a w necie czytalem o ftp i nic dalej i tak nie wiem. Obrazek z dokladnym opisem zalacze pozniej musze zainstalowac acdsee :)
  • REKLAMA
  • #2 3067151
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Masz po drodze jakiś router z przekierowanymi portami, czy modem ADSL jest podłączony bezpośrednio do komputera ?
  • #3 3067608
    ffiilliippoo
    Poziom 13  
    Modem jest bezposrednio do komputera i nie mam nic wiecej.

A oto co wystepuje w programie Serwer FTp podlaczenie sie z innego kompa nie udaje sie

Dodano po 12 [minuty]:

Upss... poprzdnie foto to niewypal... te powinny byc git.
  • REKLAMA
  • #4 3068313
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Witam!
    Poleć koledze używania jakiegoś klienta FTP - jeśli nie specjalizowanego to chociaż Total commandera.
    Te błędy wynikają z niedogadania się klienta z serwerem.

Ja używam w razie potrzeby BulletProof FTP Server - bardzo łatwy w konfiguracji i współpracuje ze wszystkim co się rusza, łącznie z IE ;)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3068537
    ffiilliippoo
    Poziom 13  
    DZiwi mnie tylko fatk ze wszystko jest ok a ciagle wyzuca goscia. Tak w sumie nie tylko kumpel bedzie z tego korzystac a instalowanie za kazdym razem klienta jak ktos juz by chcial cos sciagnac to troche uciazliwe. No jezeli nie znajdzie sie jakies inne rozwiazanie to trzeba bedzie sie pomeczyc.
  • REKLAMA
  • #6 3074980
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Właśnie o to chodzi, że nie jest OK :) Twój serwer posługuje ię innymi komendami, niż klient na komputerze kolegi - skorzystaj najlepiej z innego serwera FTP (Np BulletProofa)
  • #7 3080758
    ffiilliippoo
    Poziom 13  
    Odkrylem jeszcze jedno iz na tych samych systemach operacyjnych jest ok(czyli win 98) a system XP ma klopot. Moze jest jakis program ktory posluguje sie komendami i pod xp i win98?
  • #8 3083382
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Wgraj BulletProofa i będziesz miał święty spokój
  • #9 3086430
    ffiilliippoo
    Poziom 13  
    Ten program to klient a mi bardziej potrzebny dobry serwer FTP z mozliwoscia przydzielenia kazdemu osobnikowi inne foldery i np ograniczony dostep. Czy jedynym wyjsciem bedzie zmiana systemu?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada łącze Neostrada 512 i system Windows 98, na którym uruchomił serwer FTP z wykorzystaniem różnych programów (CesarFTP, FileZilla, SFTP, RaidenFTP). Serwer ma umożliwiać dostęp znajomym zdalnie, z indywidualnymi kontami i uprawnieniami. Problem polega na tym, że połączenie z serwerem z innego komputera kończy się błędami uwierzytelniania lub ciągłym ponownym żądaniem loginu i hasła. Modem ADSL jest podłączony bezpośrednio do komputera, bez routera. Wskazano, że problem może wynikać z niezgodności protokołów lub komend FTP między serwerem a klientem, zwłaszcza na różnych systemach operacyjnych (Win98 działa poprawnie, natomiast XP ma problemy). Zalecano użycie innego serwera FTP, np. BulletProof FTP Server, który jest łatwy w konfiguracji i kompatybilny z różnymi klientami, co może rozwiązać problemy z połączeniem i autoryzacją. Autor poszukuje serwera FTP z możliwością przydzielania indywidualnych folderów i ograniczeń dostępu dla użytkowników, bez konieczności zmiany systemu operacyjnego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA