logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora do 3000 zł: LCD, Plazma czy 100 Hz TV? Żywotność i zużycie energii

nowson 02 Paź 2006 19:21 1415 4
REKLAMA
  • #1 3078968
    nowson
    Poziom 10  
    Ocena: 23
    Cześć. Jestem na kupnie telewizora za ok 3000 zł. Nie znam się na poszczególnych oznaczeniach i dlatego proszę o pomoc w dokonaniu dobrego wyboru.co wybrac: zwykły 100 hz tv , LCD czy Plazme? Używam tv ok 6 godz dziennie i ważna jest tu kwestia żywotności oraz poboru mocy. Dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 3079051
    mariuszporęba
    Poziom 19  
    Ocena: 121
    ja proponuje wstrzymać się z zakupem telewizora. Na jednym z portali czytałem o rychłym wprowadzeniu na rynek telewizorów diodowych, co wiąże się ze spadkiem cen LCD-ków o nawet 30%!! A co do plazmy słyszałem, że jest to nie udana technologia. Jeżeli śpieszy Ci się z zakupem to polecam telewizory konwencjonalne z serii SLIM. Chartakteryzują się mniejszymi gabarytami (mam na myśli głębokość) w porównaniu ze standardowym TV. Szukaj informacji na ten temat

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3079461
    haker
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    ja bym wybrał LCD , mają napewno większą rozdzielczość niż plazmowe, pod LCD możesz bezpośrednio podłączyć komputer, jeśli Ci zależy na tej funkcji, oczywiście plazmowe charakteryzują się największym poborem prądu i najmniejszą żywotnością w porównaniu z pozostałymi, pozatym w cenie do 3000 to raczej plazmy nie kupisz ;)
  • REKLAMA
  • #4 3088221
    syncmasterj
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    zdecydowanie LCD
  • #5 3088338
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1395
    Jezeli zamierzasz ogladac tylko telewizje z anteny lub kablowki to wystarczy tradycyjny kineskopowiec. Jezeli chcesz podlaczyc do kompa lub DVD , to LCD.
REKLAMA