logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio BETA V Passat B5 – jak wprowadzić kod po odłączeniu akumulatora?

Draggster 03 Paź 2006 12:59 14102 4
REKLAMA
  • #1 3080724
    Draggster
    Poziom 2  
    Witam! Mam problem. Niedawno kupiłem Passata B5 w którym prawdopodobnie jest zamontowane radyjko BETA V, musze jednak odłączyć akumulator w celu zresetowania komputera pokładowego. Po odłączeniu akumulatora na 72h napewno będe musiał wpisać kod do radia aby się uruchomiło ale..... kod na kartce którą dostałem jest strasznie nieczytelny. Teraz pytanie: Co muszę wcisnąć abym mógł wprowadzić nowy kod /oczywiście teraz kiedy radyjko działa a nie po odłączeniu akumulatora/ Z góry dziekuje i pozdrawiam! a tu zdjęcie radyjka:
    Załączniki:
    • vw beta.jpg (42.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3080745
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Większość tych radii choć chyba nie wszystkie miało funkcję komfortowego kodowania i jeśli fabrycznie było w tym aucie i jest prawidłowo podłączone to auto powinno zapamiętać kod do radia i po odłączeniu akumulatora samo się uruchomi, no może potrzebne będzie kilkakrotne przekręcenie kluczyka. Ale jak pisze nie wszystkie radia i nie wszystkie auta to miały. Teraz gdy działa z klawiatury nie wyłączysz kodu, nie ma takiej możliwości. Okaże się po odłączeniu akumulatora jak radio samo zapyta o kod napisem SAFE który po chwili sam zmieni się w 1000 i będziesz miał okazję wypróbować kod. Inaczej nie można tego zrobić.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3081375
    waldigsi
    Poziom 18  
    Ocena: 78
    Niedawno robiłem takie rodio

wprowadzenie kodu:

po właczeniu radia na wyswietlaczu na chwile zapali sie napis "safe" i po
    ktrótkiej chwili zmieni sie na 1000 , klawiszmi od 1-4 wpisuje sie kolejne
    cyfry kodu a potem zatwierdza sie klawiszem ">" wciskając go na kilka sekund
    fotka w załaczniku

Skoro bedziesz odłaczał akumulator to raczej napweno bedze potrzebny kod , przynajmniej to które miałem tak miało , ale przeciez nie ma problemu zebyś sobie zczytał wsad moze jeszcze przed odłaczeniem , kod siedzi w motce w środku pod mechanizmem motorola
    maska 0E57S ( MC68HC11KA4 )
    Załączniki:
    • P8080163.jpg (34.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 3082149
    Draggster
    Poziom 2  
    Dzięki za rade, czyli nie można teraz /gdy radio działa/ wprowadzić nowego kodu? Pozdrawiam!
  • #5 3082203
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1402
    To radio nie ma kodu użytkownika nie daje się go zmieniaz z klawiatury :arrow: kod jest stały taki jaki zaprogramowała fabryka
REKLAMA