logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do analizy ruchu sieciowego serwer-klient bez sniferów i analizatorów

erikses 03 Paź 2006 15:25 2143 2
REKLAMA
  • #1 3081102
    erikses
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Witam , mam takie pytanko czy spotkał się może ktoś z programem analizującym ruch w sieci działającym na zasadzie serwer – klienci . Klienci zainstalowani na komputerach sieciowych zbierali by dane nt. wysyłanych odebranych danych i na wezwanie z serwera wysyłali je do niego , nie interesują mnie snifery ani analizatory w czasie rzeczywistym , nie potrzebuję żadnej więcej informacji poza ruchem sieciowym w cyferkach :)

Acha siec zbudowana jest na zasadzie router + stacje robocze oczywiście wszystkie są dopięte do netu
  • REKLAMA
  • #2 3081145
    DarkSnakee
    Poziom 21  
    Ocena: 65
    Możliwe że pomoże Ci aplikacja o nazwie Uplook statlook.
    Niestety komputer klienta wyswietlany ma opis "Twój komputer jest monitorowany" oraz aplikacja jest płatna.(i to nawet dużo).

Proponuję poczytać o nnd.freesco.pl. Darmowy serwis o budowie i konfiguracji serwera z różnymi dodatkami .. Wszystkie opcje są dostępne w polskiej wersji językowej. Polecam forum i opcję szukaj.
    Przy niewielkich zasobach system odpala się stabilnie (minimum pII 133 32 MB ram i dysk 500 MB )
  • #3 3081669
    erikses
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    interesuje mnie właśnie coś w stylu uploooka , statlooka , sprawdzałem ten program przychylam się do tego że cena jest naprawdę wysoka , ma rozbudowane możliwości śledzenia tego co się dzieje na innych kompach , nie przeszkadza mi to że pojawi się info że komp jest monitorowany , co do linuksa pomysł może i dobry ale w przypadku gdy sieć jest na kablu u mnie są 4 osoby na Wi-Fi a 2 na kablu no i na ruterek Linksysa wydałem dobre 5 stówek ( kupowałem MiMo ze względu na to iż zależało mi na w miarę dobrym WiFi) więc NND raczej odpada
REKLAMA