logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do sprawdzania danych wysyłanych do serwera!!

SonGoku 23 Mar 2007 18:22 1628 8
REKLAMA
  • #1 3711367
    SonGoku
    Poziom 10  
    Witam was potrzebuje pilnie jakis program do sprawdzania danych wysyłanych do serwera prosze o jakies rekomendacje programów!!
  • REKLAMA
  • #2 3711801
    Jan Kuwalski
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    SonGoku napisał:
    Witam was potrzebuje pilnie jakis program do sprawdzania danych wysyłanych do serwera prosze o jakies rekomendacje programów!!

a o jakie dane chodzi i o jaki serwer
    kazdy system daje ci informacje sumaryczne wyslanych i odebranych bajtow
  • REKLAMA
  • #3 3712473
    SonGoku
    Poziom 10  
    Chodzi o taki program mialem juz wczesniej ale nie pamietam nazwy, ktory by po wpisaniu mu potrzebnych danych tzn hosta itp pokazywal by jakie dane są wysyłane z mojego kompa do serwera kiedy jestem z nim polaczony!!
  • REKLAMA
  • #4 3713832
    mapek_sz
    Poziom 21  
    Oświeć nas co to za serwer (windows/linux/frebsd??). Każdy coś ma takiego..ale w każdym inaczej.
  • #5 3714053
    SonGoku
    Poziom 10  
    No ok tylko jest taki program gdzie mozna wybrac jaki to ma byc serwer najlepiej win i linux
  • #6 3714093
    mapek_sz
    Poziom 21  
    Niestety nie znam takiego programu. Ja mam logi na linuxie i nie trzeba mi żadnych programów. Loguje sie ssh lub webminem i czytam co chce. Wiemże są serwery logów (urzywa sie do np. do routerów sprzętowych), ale osobiście nic takiego nie mam. Wkep w google serwer logów, cos powinny wypluć
    pozdrawiam
  • #7 3714372
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    SonGoku napisał:
    Chodzi o taki program mialem juz wczesniej ale nie pamietam nazwy, ktory by po wpisaniu mu potrzebnych danych tzn hosta itp pokazywal by jakie dane są wysyłane z mojego komputera do serwera kiedy jestem z nim polaczony!!

tc-viewer :?:
  • REKLAMA
  • #8 3714577
    mapek_sz
    Poziom 21  
    tc-viver pokazuje kolejki z htb a nie logi...
  • #9 3715003
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    logi z połączen mozesz miec za pomocą --log ,ulog ,iptraf , tcpdump

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu umożliwiającego monitorowanie i analizę danych wysyłanych z komputera do serwera po podaniu hosta i innych parametrów połączenia. Dyskusja wskazuje, że systemy operacyjne (Windows, Linux, FreeBSD) oferują różne metody monitorowania ruchu sieciowego, często poprzez logi systemowe lub narzędzia sieciowe. Wskazano na możliwość korzystania z narzędzi takich jak tcpdump, iptraf, ulog do rejestrowania i analizy ruchu sieciowego. Wspomniano również o serwerach logów, które mogą być używane do monitorowania połączeń, zwłaszcza w środowiskach z routerami sprzętowymi. Próba wskazania konkretnego programu zakończyła się sugestią, że tc-viewer nie spełnia oczekiwań, gdyż służy do monitorowania kolejek HTB, a nie logów połączeń. Ogólnie rekomendowane jest korzystanie z narzędzi do przechwytywania i analizy pakietów oraz logów systemowych dostępnych w systemach Linux i Windows.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA