logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż tempomatu w VW Passat B5 1.8 125KM 1999 – linka gazu czy sterowanie elektroniczne?

jblack 03 Paź 2006 20:20 2364 4
REKLAMA
  • #1 3082160
    jblack
    Poziom 11  
    witam wszystkich mam problem czy mozna zamontowac tempomat do vw passat rocznik 1999 z lutego benzyna 125 KM nie wiem jak mozna to stwierdzic czy jest mozliwosc czy tez nie prosze o odpowiedz w warsztacie powiedzieli mi ze jest to nie mozliwe bo pedal gazu jest na polaczony linka a nie jest elektronicznie sterowany ale moj kolega ma ten sam model tylko z czerwca 1999 i ma tam tempomat wiec caly czas sie zastanawiam dlaczego nie mozna go zamontowac.
  • REKLAMA
  • #2 3082513
    mateo027
    Poziom 26  
    Ocena: 154
    Witaj. Na wstepie Ci powiem, ze nie wiem jak to w VW. Ale na podstawie Renault to gdy masz pedal sterowany elektronicznie to jest bardzo prosta sprawa, dolozenie wylacznikow i czujnika,i konfiguracja. Gdy ni masz elektronicznego gazu to musisz miec caly komplet urzadzen do tempomatu, pompa vacuum,rurki,ciegno z membranka podcisnieniowa ciagnace za przepustnice i elektronika. Rowniez mozliwe do zrobienia.
  • REKLAMA
  • #3 3082856
    zielonypp
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Ja miałem vw transportera z tempomatem i gaz był własnie na lince. Inna sprawa to to, że musiałem go pominąć, bo cały czas się zawieszał( dlatego potwierdzam,że są też tempomaty na lince w vw). Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3088670
    Pati
    Poziom 27  
    Ocena: 409
    Upssss na linke w tym roczniku? JA siedze głównie w tdi kach tak więc nie wiem jak tam w benzynie bo nigdy nie grzebałem przy benzynce przy tych urządzeniach. W tdi w każdym razie da sie to zrobić. LAe jak masz na linke to chyba nie ma co sięmęczyć bo na pewno nie będzie łątwo chyba że dysponujesz oryginalnym kompletem do montażu ;)
  • #5 3088708
    maciej123
    Poziom 24  
    Ocena: 170
    Jaki tempomat? Jeśli zestaw uniwersalny do samodzielnego montażu to niema problemu.
REKLAMA