logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłaczyć TV Z Eurozłączem do kompa z S-Video

ufol_86 05 Paź 2006 08:45 1668 5
REKLAMA
  • #1 3086580
    ufol_86
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Tak jak w temacie.

Właśnie dostałem od matki telewizor z dużego pokoju z wyjściem na eurozłacze, moja karta to radek 9250 z wyjściem na S-Video. Gdy podłaczyłem telewizor do kompa za pomoca przejściówki (http://allegro.pl/item130713972_przejscie_svhs_3xrca_na_euro_z_przel_in_out.html) z eurozłacza na s-video to co zobaczyłem na telewizorze mnie załamało. Obraz jest małowyraźny i jakby pomazany z duża ilością koloru bez ostrości. Kiedyś gdy miałem GF 4 mx 440 karta ta posiadała wyjście na Chinch i obraz na tym własnie TV był super ostry i wyraźny.

Co może byc powodem takiego obrazu ?

Czekam na propozycje i z góry dziękuję ...

PS. Jeżeli to wina kabla to podajcie jak możecie linki do aukcji na www.allegro.pl z prawidłowym kablem.
  • REKLAMA
  • #2 3086666
    /|\Atari
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    już miałem problemy z tą przejściówką niegdyś. Proponuje zrobić kabel na bazie schematów wszechobecnych na elektrodzie. Pinouty wszystkich typów popularnych złącz są tutaj, więc lutownica w garść i do dzieła.
  • REKLAMA
  • #3 3086677
    dedopl
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    Mam identyczną karte video i obraz mam rewelacyjny mimo tego iz kabel mam około 15m.
    Ale co do przejściówki to osobiście używam orgynalnej z zestawu, czy to jest wyjście S-video, to nie był bym taki pewien.
    Przejściówka wygląda następująco.
    walec o średnicy około 12mm, z jednej strony złącze podobne do S-VIdeo z drugiej strony chinch i tyle.
    ja używam cos podobnego jak
    http://allegro.pl/show_item.php?item=131347141
    jak chcesz zrobię ci rozpiskę do których pinów jest podłączone video-out
    Bierz bod uwagę tą wersję że możliwa jest też wada karty graficznej i jej wyjście TV_OUT.
  • REKLAMA
  • #4 3087067
    luzio^o
    Poziom 14  
    moze to byc wina sterownikow i ustawien..mi zawsze najlepiej smigalo na pal-g ...a co do kabla to najlepiej bez przejsciowek...ja dalem jak dobrze pamietam za s-video - euro ..z wbudowanym audio jakies 30zl
  • REKLAMA
  • #5 3088040
    ufol_86
    Poziom 10  
    luzio^o napisał:
    moze to byc wina sterownikow i ustawien..mi zawsze najlepiej smigalo na pal-g ...a co do kabla to najlepiej bez przejsciowek...ja dalem jak dobrze pamietam za s-video - euro ..z wbudowanym audio jakies 30zl

Tak tez chyba zrobię, wątpię żeby to była wina karty czy ustawień bo "bawiłem" się w ustawieniach czytając rózne fora i wydaje sie być wszystko OK. Telewizor nie jest jakiś stary skoro posiada wy-, we-jście eurozłącza. Wg mnie to wina kabla, trzeba zainwestowac by się móc cieszyć.
    Mozesz poszukac mi takiego kabla na allegro ? byłbym bardzo wdzięczny.
  • #6 3113574
    ufol_86
    Poziom 10  
    Problem został rozwiązany, kupiłem kabelek z wbudowanym konwenterem na allegro za 20 zł i obraz jest wyraźny i czysty własnie tak jak chciałem...
    Temat uważam za zamkniety

Pozdro for all :-)
REKLAMA