logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki przełącznik obrotowy do głośników z transformatorem TGR 6-59?

ptak1 05 Paź 2006 13:41 1185 2
REKLAMA
  • #1 3087251
    ptak1
    Poziom 11  
    Witam mam pare zdewastowanych głośników radiowęzlowych w firmie i wiem tylko o nich tylę że sązastosowane transformatory TGR 6-59. (http://mkpt.pl/product_info.php/cPath/11/products_id/1997) Prawdopodobnie był stosowany głośnik śr 10cm 4 ohmy 50W ale nie jestem pewien i regulacja siły glosu na przełączniku obrotowym ale nigdzie nie moge znależ symbolu tego przełącznika i niewiem jaki zamówić .
    Jak by ktoś znał symbol przełącznika albo dokładną nazwe to prosze o pomoc , i czy taki głośnik z takimi paremetrami będzie działał z takim trafem, a jeśli nie to jaki model optymalny można zastosować.
  • REKLAMA
  • #2 3089202
    majster_15
    Poziom 23  
    Ocena: 51
    Z opisu transformatora wynika, że głośnik był 15 omowy i miał moc kilku wat, transformator jest sześcio watowy także nie więcej niż sześć. Policz ile ten transformator ma wyprowadzeń na wtórnym i to będzie oznaczać jaki musisz zamówić przełącznik do regulacji głośności.

Pozdrawiam, Mat.
    ---------------------------------------------------------------------
    EDIT:

Teraz sprawdziłem notę katalogową tego trafa i znalazłem, że ma pięć regulacji głośności. Czyli przełącznik jaki musisz kupić to przełącznik obrotowy pięcio pozycyjny z wyprowadzonym środkiem. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa, jakoś musisz to wytłumaczyć.
    Zamieszczam rysunek, jakby co :)
    Jaki przełącznik obrotowy do głośników z transformatorem TGR 6-59?
  • #3 3089748
    ptak1
    Poziom 11  
    Dzięki za odpowiedz.
    Tak myślałem że będe musiał w sklepach jakoś to tłumaczyć bo nawet firmy montujące tego typu głośniki nie zabardzo potrafią określić precyzyjnie jakie to przełączniki
    A co do głośnika to tam był montowany 4 ohmowy 50watt śr. 10cm
    pozdrawiam
REKLAMA