1.Posiadam nagrywarke DVD LiteON DVD-R SHM 165P6S (Kupiona wczoraj) i stary odtwarzacz DVD (nie znam marki). Wczesniej zanim kupilem nagrywarke DVD mialem nagrywarke CD. Wszystko chodzilo w porzadku az do czasu gdy podlaczylem nagrywarke DVD...(nie posiadam juz nagrywarki CD).
2.Otoz mam z ta nagrywarka taki problem ze:
a)Zwolnila w pewnym sensie prace komputera. Napewno to nie jest wina zapelnienia Windowsa bo mam twardy dysk 120 GB i zapelnilem 30 GB a pozatym wszystko chodzi troszenke wolniej (prawie niezauwazalnie) oprocz Mojego Komputera ktory wlacza sie 5 minut a kiedy chce go sie wylaczyc odrazu wyskakuje blad! TO NIE JEST BLAD WIRUSA ANI ZADNEGO ROBAKA CZY TROJANA.
b)Nagrywarka odtwarza plyty ale z takim tempem ze nie chce sie czekac.
c)Nagrywania nie testowalem
d)Nie chodzi tertaz takze dobrze Odtwarzacz DVD
3.To co moze byc pomocne dla was:
a)Dyski sie wysuwaja gdy przycisne na nich przycisk
b)Gdy daje opcje wysun dysk na moim komputerze (dysk nagrywarki naturalnie:D) to wysuwaja sie obydwa a jak przycisne na MK o wysuniecie odtwarzacza DVD to nie wysuwa sie zaden
c)Raz mi zniknal ten dysk w Moim Komputerze ale wystarczylo wlaczyc i wylaczyc Komputer i juz bylo w porzadku (znaczy sie pokazywalo ze jest dysk a z odtwarzaniem caly czas jest problem)
d)Odtwarzacz jest podlaczony do plyty glownej (nie do HDD!)
4.Wszytkie kable i tasmy podlaczone do nagrywarki DVD:
a)Wtyczka od zasilacza do power (ta taka ktora ma 4 kableki roznego koloru)
b)Wtyczka: dluga; tasma do HDST Interface
c)Cos co dostalem razem z nagrywarka juz podlaczone. Nie zauwazylem tego. To jest takie turkusowe bez podlaczenia do niczego. Zaczepia dwie igielki nad ktorymi jest napisane Slave (czyli jest podlaczone do Slave).
PROSZE O POMOC!
2.Otoz mam z ta nagrywarka taki problem ze:
a)Zwolnila w pewnym sensie prace komputera. Napewno to nie jest wina zapelnienia Windowsa bo mam twardy dysk 120 GB i zapelnilem 30 GB a pozatym wszystko chodzi troszenke wolniej (prawie niezauwazalnie) oprocz Mojego Komputera ktory wlacza sie 5 minut a kiedy chce go sie wylaczyc odrazu wyskakuje blad! TO NIE JEST BLAD WIRUSA ANI ZADNEGO ROBAKA CZY TROJANA.
b)Nagrywarka odtwarza plyty ale z takim tempem ze nie chce sie czekac.
c)Nagrywania nie testowalem
d)Nie chodzi tertaz takze dobrze Odtwarzacz DVD
3.To co moze byc pomocne dla was:
a)Dyski sie wysuwaja gdy przycisne na nich przycisk
b)Gdy daje opcje wysun dysk na moim komputerze (dysk nagrywarki naturalnie:D) to wysuwaja sie obydwa a jak przycisne na MK o wysuniecie odtwarzacza DVD to nie wysuwa sie zaden
c)Raz mi zniknal ten dysk w Moim Komputerze ale wystarczylo wlaczyc i wylaczyc Komputer i juz bylo w porzadku (znaczy sie pokazywalo ze jest dysk a z odtwarzaniem caly czas jest problem)
d)Odtwarzacz jest podlaczony do plyty glownej (nie do HDD!)
4.Wszytkie kable i tasmy podlaczone do nagrywarki DVD:
a)Wtyczka od zasilacza do power (ta taka ktora ma 4 kableki roznego koloru)
b)Wtyczka: dluga; tasma do HDST Interface
c)Cos co dostalem razem z nagrywarka juz podlaczone. Nie zauwazylem tego. To jest takie turkusowe bez podlaczenia do niczego. Zaczepia dwie igielki nad ktorymi jest napisane Slave (czyli jest podlaczone do Slave).
PROSZE O POMOC!