Witam
Mam problem z tym magnetowidem, włączyć go można się na 3-4 sekundy i wyłącza się.
Kasetę pobiera, zakłada na głowice i jak zdążę nacisnąć play to odtwarza, następnie cofa się do neutralnej pozycji i wyłącza się. Kasetę oddaje bez problemu. Jak chcę skorzystać z tunera też tak się zachowuje (wyłącza się po 3 sek). Podobno kiedyś tak kilka razy się zdażyło, ale po ponownym włączeniu wszystko było OK. Co to może być?
Pomyłka
to video to HR-DD858.
Takie zachowanie nie jest przypadkiem funkcją autostopu?
Te 3-4 sekundy to jest czas jaki jest potrzebny do wyjęcia kasety ( w trybie standby).
Dodano po 1 [godziny] 47 [minuty]:
To wideo ma Dynamic DRUM. Z tego co się zorientowałem to JVC sprawdza wszystkie motory przy uruchomieniu i jak coś nie tak to się wyłącza. To by tłumaczyło dlaczego wyłącza sie nawet bez kasety.
Jakieś sugestie dotyczące naprawy?
Dodano po 5 [godziny] 31 [minuty]:
Dobra ... problem chwilowo rozwiązany.
Okazało się, że zawiesił się mechanizm regulacji głowicy. Po rozebraniu
udało mi się go odblokować. Jest tam parę popękanych elementów nie wiem ja długo pochodzi.
Post był raportowany.
Pisanie postu pod postem.
Należy używać przycisku ZMIEŃ.
Scaliłem dwa posty. [h]
Mam problem z tym magnetowidem, włączyć go można się na 3-4 sekundy i wyłącza się.
Kasetę pobiera, zakłada na głowice i jak zdążę nacisnąć play to odtwarza, następnie cofa się do neutralnej pozycji i wyłącza się. Kasetę oddaje bez problemu. Jak chcę skorzystać z tunera też tak się zachowuje (wyłącza się po 3 sek). Podobno kiedyś tak kilka razy się zdażyło, ale po ponownym włączeniu wszystko było OK. Co to może być?
Pomyłka
to video to HR-DD858.
Takie zachowanie nie jest przypadkiem funkcją autostopu?
Te 3-4 sekundy to jest czas jaki jest potrzebny do wyjęcia kasety ( w trybie standby).
Dodano po 1 [godziny] 47 [minuty]:
To wideo ma Dynamic DRUM. Z tego co się zorientowałem to JVC sprawdza wszystkie motory przy uruchomieniu i jak coś nie tak to się wyłącza. To by tłumaczyło dlaczego wyłącza sie nawet bez kasety.
Jakieś sugestie dotyczące naprawy?
Dodano po 5 [godziny] 31 [minuty]:
Dobra ... problem chwilowo rozwiązany.
Okazało się, że zawiesił się mechanizm regulacji głowicy. Po rozebraniu
udało mi się go odblokować. Jest tam parę popękanych elementów nie wiem ja długo pochodzi.
Post był raportowany.
Pisanie postu pod postem.
Należy używać przycisku ZMIEŃ.
Scaliłem dwa posty. [h]