logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Efekty przestrzenne. Szukam programu. Ustawianie efektów.

Ziomek013p 06 Paź 2006 19:18 1194 8
REKLAMA
  • #1 3091641
    Ziomek013p
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Szukam takiego typu programu (jak np. Creative Surround Mixer) gdzie można ustawiać efekty przestrzenne jak "tunel" i inne, poszukuje takiego programu. Czy jest taki program? Link mile widziany, w google szukam, ale coś kiepsko idzie :|
  • REKLAMA
  • #2 3092267
    gacekm
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Jak chodzi Ci o to by w locie uprzestrzenniać odtwarzane kawałki to szukaj w kategorii pluginy do odtwarzaczy. Dobrym pluginem do tych celów jest SRS Circle Surround dla WMP9 firmy Steinberg, płatny niestety.
  • REKLAMA
  • #3 3093294
    Ziomek013p
    Poziom 11  
    Wgrałem ten program, tylko że to mi nie o ten efekt chodziło. To ma być w całym systemie, efekt przestrzenny tunelu, coś w stylu EAX
  • #4 3093657
    gacekm
    Poziom 18  
    W takim razie powinne pomóc jakieś wtyczki do DirectX, ale tu już podpowiedzieć nie mogę, bo nie wiem jak, co z czym.
  • REKLAMA
  • #5 3093753
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    gacekm - Czy gdzies widziałes jakies "wtyczki" do DirectX? Czy po prostu nabijasz punkty bezsensownymi odpowiedziami?
  • #6 3093914
    gacekm
    Poziom 18  
    Platon na punktach mi nie zależy i mogę Ci je oddać. A czy widziałem wtyczki do DX? Nie wiem czy to komentować ... zamiast moralizować rusz choć raz tyłek i napisz coś konkretnego.

Moderowany przez jankolo:

W tym poście kolega wykazał się brakiem kultury oraz nieznajomością regulaminu. W poście poprzednim kolega wykazał się umiejętnością pisania o nieznanych sobie rzeczach. W sumie udzielam koledze ostrzeżenia

• #7 3095810
    gacekm
    Poziom 18  
    OK. Przepraszam
    Potrafi zagrać na emocjach podobny post jak się czegoś intensywnie szuka. I w końcu znajdzie, że nie "wtyczki do DX" a niemożliwe do wykorzystania tu "wtyczki DX".
  • REKLAMA
  • #8 3096192
    cortez_
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Napisz jaką masz karte muzyczną. Tego typu efekty sa zwykle obsługiwane przez software dołączany do karty
  • #9 3115455
    Ziomek013p
    Poziom 11  
    Jest to Ess Es1869, tylko Drivery do dźwiękówki były, nic więcej, właśnie szukam software programu, który ustawia efekty w systemie

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu umożliwiającego ustawianie efektów przestrzennych, takich jak efekt "tunelu", działających na poziomie całego systemu, podobnych do technologii EAX. Pierwszą propozycją był plugin SRS Circle Surround dla Windows Media Player 9 firmy Steinberg, jednak nie spełniał wymagań, gdyż działał tylko na odtwarzane utwory, a nie systemowo. Wskazano możliwość użycia wtyczek do DirectX, jednak brak było konkretnych rekomendacji. Zwrócono uwagę, że efekty przestrzenne często obsługiwane są przez oprogramowanie dołączane do sterowników karty dźwiękowej. Użytkownik posiada kartę dźwiękową Ess ES1869, do której dostępne są jedynie sterowniki, bez dodatkowego oprogramowania do efektów przestrzennych. Poszukiwanie dedykowanego systemowego programu do ustawiania efektów przestrzennych pozostaje otwarte.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA