logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

programy antymailware i czyszczące rejestr pliki tymczasowe

floriusz1 07 Paź 2006 11:49 1353 1
REKLAMA
  • #1 3093443
    floriusz1
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Witam Czy programy typu ad-aware, a-squared, spybot, easy cleaner, odkurzacz, reg cleaner i reg doctor są wogóle potrzebne i czy nie szkodzą? Słyszałem że programy takie niszczą rejestr, mieszaja w biosie, wyrzucają niszkodliwe lub potrzebne pliki itp, itd. Miałem w/w programy i naprzykład odkurzcz i ad-aware blokowały mi rejestr i za każdym uruchomieniem systemu pokazywało się okno że narzędzie do konfig... choc odklikiwałem zeby nie pokazywał tego okna. Po jakims czasie używania tych programów (nie wiem który mógł byc przyczyna)zaczęły sie problemy inne jak nie wykrywanie dysku twardego, niektóre programy nie chciały się odpalać i wyskakiwały komunikaty o braku jakiegos pliku i ponownej ich instalacji choc ona nie pomagała. W koncu padł mi system i mojemu kumplowi tez po tym jak dałem mu odkurzacza i easy cleanera. Proszę o proste odpowiedzi bo nie jestem wielki specem i mam kompa dopiero od roku.

Dodano po 7 [minuty]:

dodam że jak nie wykrywał dysku twardego to trzeba było zmienic w biosie port od twardego na inny i się odpalał. Po zmianie portu na ten który był wczesniej tez się odpalał (nie wiem czy dobrze pisze bo robił to kumpel i tyle zkumałem z tego co mówił A twardego nie wiem jakiego mam ale jakiegos nowego na waskim kablu i potrzebuje sterownikuów z dyskietki przy formatowniu czy ponownym instalowaniu systemu i też z nimi są podobo problemy) i dlatego jak przeczytałem że np a-squared może po jakims czasie mieszac w biosie to skojarzyłem to z tym twardym
  • REKLAMA
  • #2 3093514
    tomi1972
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    ad aware professional jak najbardziej + nod32 + Registry First Aid. Nie formatowałem dysku od 2 latek :) i wsio hula bezproblemowo
REKLAMA