logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AD-Adwere mam 20 Crtical objeckt co ja mam z tym zrobić ?

saada 26 Lut 2006 18:18 1556 10
REKLAMA
  • #1 2350811
    saada
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Skanowałem i mam 20 Crtical objeckt co ja mam z tym zrobić ???
    z góry dziękuję

Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

• REKLAMA
  • #2 2350814
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    Masz usunac chyba po to zainstalowales ten program prawda?
  • #3 2351599
    XeON
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Po przeskanowaniu Ad-Aware i wykryciu tych critical obiekt klikasz NEXT, pojawia sie lista tych objektów i dalej klikasz NEXT wyskoczy Ci pytanie czy usunąć te wartości z rejestru, klikasz OK, czekasz chwile i po sprawie :-)

Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #4 2351635
    miki476
    Poziom 13  
    XeON napisał:
    Po przeskanowaniu Ad-Aware i wykryciu tych critical obiekt klikasz NEXT, pojawia sie lista tych objektów i dalej klikasz NEXT wyskoczy Ci pytanie czy usunąć te wartości z rejestru, klikasz OK, czekasz chwile i po sprawie :-)

Zgadzam się z Tobą,ale czasem bywa tak że wiry sie nie usuwają i trzeba to zrobic w trybie awaryjnym :)
    pozdrowionka
  • #5 2351680
    polonus
    Poziom 16  
    Jeśli w AdAware podczas usuwania znalezionych śmieci pasek staje w miejscu to należy w opcjach wyłączyć przenoszenie do kwarantanny.
  • #6 2351681
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    miki476 napisał:
    czasem bywa tak że wiry sie nie usuwają i trzeba to zrobic w trybie awaryjnym

A co ma wspólnego program do usuwania malware i spyware z wirusami?
  • #7 2351763
    miki476
    Poziom 13  
    jankolo napisał:
    miki476 napisał:
    czasem bywa tak że wiry sie nie usuwają i trzeba to zrobic w trybie awaryjnym

A co ma wspólnego program do usuwania malware i spyware z wirusami?

tak mi sie napisało ale oczywiście chodzi tu o trojany i inne cholerstwa :)Przepraszam jeśli kogoś wprowadziłem w błąd :)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 2352373
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1577
    podłącze się z pytaniem:

czy jest analogiczny do 'Ad-Aware SE Personal' program ale 'lżejszy' (na słabszych komputerach podczas dłuuugiego skanowania nie wiele da się zrobić) ?
  • #9 2352387
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    WojtasJD napisał:
    czy jest analogiczny do 'Ad-Aware SE Personal' program ale 'lżejszy'

Nie podejmuję się porównywać "wagę", ale czy Spybot Search and Destroy próbowałeś?
    WojtasJD napisał:
    na słabszych komputerach podczas dłuuugiego skanowania nie wiele da się zrobić

Wybacz prymitywne pytanie: czy przed uruchomieniem AdAware usuwasz zawartość kosza systemowego, kosza internetowego oraz katalogu \windows\temp?
  • REKLAMA
  • #10 2352416
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1577
    dzięki za info, przy okazji porządków na słabszej maszynie wypróbuje tego Spybot Search and Destroy

faktycznie robiąc wcześniejsze czyszczenie koszów i podkatalogu \Temp można skrócić skanowanie ale ten 'Ad-Aware SE Personal' wydał mi się dosyć wymagający mimo że jak napisali:

Requirements
    Processor: P166
    RAM: Operating system + 24 MB
    Browser: Internet Explorer 5.5 or higher
    Operating system platforms: Windows 98/98se/Me/NT4
    Workstation/NT4 Server/2000 Pro/2000 Server/XP
    Home/XP Pro/ XP 64-Bit Edition/Terminal Services
  • #11 2352607
    polonus
    Poziom 16  
    Chwilowe wyłączenie monitora antywirusowego pozwala skrócić czas skanowania (pełnego z plikami partycji C: ) do góra 5 minut. Miałem tak na Pentium 200 MMX z 64MB RAMu. Antywirusem był NAV 2001.

Spybot Search & Destroy może i mniej obciąża system ale znacznie dłużej skanuje. Poza tym rezultaty wyszukiwania mnie zawiodły. Skanowałem zainfekowany system (ten sam co wyzej) tymi dwoma programami, bez usuwania śmieci. Najpierw AdAware, później SS&D. AdAware wykrył ponad 200 zagrożeń, Spybot nie przekroczył 20-30.

Podsumowanie tematu

✨ Po przeskanowaniu systemu programem Ad-Aware i wykryciu 20 krytycznych obiektów należy je usunąć, klikając NEXT, a następnie potwierdzając usunięcie wpisów z rejestru. W przypadku problemów z usuwaniem, np. gdy pasek postępu zatrzymuje się, warto wyłączyć przenoszenie do kwarantanny w opcjach programu lub uruchomić system w trybie awaryjnym. Dla słabszych komputerów zaleca się wcześniejsze czyszczenie kosza systemowego, kosza internetowego oraz katalogu windowstemp, co skraca czas skanowania. Alternatywnie można użyć programu Spybot Search & Destroy, który jest mniej zasobożerny, choć skanuje dłużej i może wykrywać mniej zagrożeń niż Ad-Aware. Wyłączenie monitora antywirusowego podczas skanowania również przyspiesza proces. Dyskusja dotyczy głównie usuwania trojanów i innych złośliwych obiektów wykrywanych przez Ad-Aware.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA