logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z nagrywarką NEC ND-6650A - dziwny problem.

MeMic 07 Paź 2006 13:01 2626 3
REKLAMA
  • #1 3093688
    MeMic
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    Witam,

od niedawna mam następujący problem z nagrywarką DVD firmy NEC. Chodzi o odczyt płyt. Po włożeniu dowolnej płyty do nagrywarki, nie jet ona widoczna w stacji, dokładniej, gdy wchodze na CD-rom widze pustke, choć powinny na danym cd-romie być widoczne pliki.
    Okazało się że trzeba zrobić następującą czynnośc aby pliki były widoczne:
    1. wejść do właściwości urządzenia NEC
    2. kliknąć zakładkę woluminy
    3. nacisnąć przycisk "Wypełnij"

wówczas moja nagrywarka zaczyna widzieć płytę i pliki które na niej są.
    Nie chce mi sie tego za każdym włożeniem płyty robić. Co zrobić zeby się automatycznie wolumin ładował.
    Dodatkowo uciążliwe to jest dla mnie ponieważ gdy chcę dać hibernację systemu pisze mi ze problem z urządzeniem NEC. Dopiero jak znowu dam wypełnij wolumin, wtedy moge hibernować.

Bardzo dziwne!!

Bardzo prosze o porade
  • REKLAMA
  • #2 3093697
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Kolega ma moze Xp-ka?Jezeli tak to tez kiedys mi sie wylaczal Autorun powodujac takie problemy.Prosze poszukac w necie jak sie to przestawia w rejestrze.Mozna to uczynic w kilku miejscach.

pozdro
  • REKLAMA
  • #3 3100234
    MeMic
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    Witam,

tak mam XP-ka, poszukam tą funkcję autorun w rejestrze, mialem to gdzies chyba nawet w jakieś gazecie, tylko obawiam sie ze to moze być coś innego , bo przy próbie hibernacji pisze mi ze są problemy ze sterownikami do nagrywarki NEC

pozdrawiam
  • #4 3103348
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Przepraszam... ja mam wyłączony autorun na kompie, gdyż podłączam pod USB: nagrywarkę dvd, twardego 120GB, pendrive'a 512MB i czytnik kart pamięci z aparatu cyfrowego, i wqrzało mnie jak system w czasie wykonywania jakiejś operacji typu zrzucanie obrazu z kamery czy zdjęć zawieszał mi się na jakiś czas.. czasem dłużej, po podłączeniu któregoś z urządzeń, więc wyłaczyłem autorun na dobre... wygląda to tak, że po podpięciu dysku, czy czytnika lub włożeniu płyty, nie pokazuje mi się komunikat o wyborze programu którym chcę otworzyć zawartość, nie startuje instalka lub przeglądarka jeśli jest to samostartująca płyta, ale zawartość płyty czy dysku mogę oglądać po chwili od podpięcia lub włożenia płyty bez takich problemów jak kolega opisuje... to chyba inny problem niż włączenie/wyłączenie autostartu.
    Proponuję przejrzeć to i spróbować zmienić firmware.
    http://www.de.nec.de./cgi-bin/htsearch
    http://www.de.nec.de./softwareoverview2.php/id/1333
REKLAMA