Witam,
od niedawna mam następujący problem z nagrywarką DVD firmy NEC. Chodzi o odczyt płyt. Po włożeniu dowolnej płyty do nagrywarki, nie jet ona widoczna w stacji, dokładniej, gdy wchodze na CD-rom widze pustke, choć powinny na danym cd-romie być widoczne pliki.
Okazało się że trzeba zrobić następującą czynnośc aby pliki były widoczne:
1. wejść do właściwości urządzenia NEC
2. kliknąć zakładkę woluminy
3. nacisnąć przycisk "Wypełnij"
wówczas moja nagrywarka zaczyna widzieć płytę i pliki które na niej są.
Nie chce mi sie tego za każdym włożeniem płyty robić. Co zrobić zeby się automatycznie wolumin ładował.
Dodatkowo uciążliwe to jest dla mnie ponieważ gdy chcę dać hibernację systemu pisze mi ze problem z urządzeniem NEC. Dopiero jak znowu dam wypełnij wolumin, wtedy moge hibernować.
Bardzo dziwne!!
Bardzo prosze o porade
od niedawna mam następujący problem z nagrywarką DVD firmy NEC. Chodzi o odczyt płyt. Po włożeniu dowolnej płyty do nagrywarki, nie jet ona widoczna w stacji, dokładniej, gdy wchodze na CD-rom widze pustke, choć powinny na danym cd-romie być widoczne pliki.
Okazało się że trzeba zrobić następującą czynnośc aby pliki były widoczne:
1. wejść do właściwości urządzenia NEC
2. kliknąć zakładkę woluminy
3. nacisnąć przycisk "Wypełnij"
wówczas moja nagrywarka zaczyna widzieć płytę i pliki które na niej są.
Nie chce mi sie tego za każdym włożeniem płyty robić. Co zrobić zeby się automatycznie wolumin ładował.
Dodatkowo uciążliwe to jest dla mnie ponieważ gdy chcę dać hibernację systemu pisze mi ze problem z urządzeniem NEC. Dopiero jak znowu dam wypełnij wolumin, wtedy moge hibernować.
Bardzo dziwne!!
Bardzo prosze o porade