logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE K300i rozładowuje baterie i odpala się pod ładowarką

zbig44 07 Paź 2006 13:29 1349 4
  • #1 3093788
    zbig44
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dostałem SE K300 do wymiany joya. Po wymianie chciałem sprawdzić czy wszystko jest OK. Okazuje się że bateria wytrzymuje tylko 1.5 dnia. Wkładałem beterię z innego K300 i jest to samo. Poza tym jeśli telefon podpinam do ładowarki (wyłączony) to on sam się uruchamia. Brak też komunikacji z kompem poprzez kabel serwisowy oraz zwykły kdbelek do dzwonków. Co może być problemem?? Czy to lusterko? Jest może jakaś solucja na to rozładowywanie baterii???
  • #2 3093833
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    najpierw wrzuc telefon do wanienki ultradzwiekowej a pozniej sprawdz styki od gniazda i gniazdo
  • #3 3093852
    zbig44
    Poziom 11  
    Styki i gnazdo OK. Nie pisałem o tym bo to chyba logiczne że od tego zaczyna się sprawdzanie. Poza tym ładuje baterie berproblemowo. I napewno styki i złącze nie są powodem samozałączania się telefonu.
  • #4 3093938
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Pod glasem jest korozja która zwiera zasilanie, przez to bateria jest słaba i się włącza. Są trzy rozwiązania. Czyszczenie np. PCC, wygrzanie i czyszczenie, wymiana na nowy.
  • #5 3107695
    zbig44
    Poziom 11  
    Wyczyściłem telefon izopropanolem i lekko wygrzałem. Narazie chodzi od wczoraj i jeszcze nie "ubyło" z baterii. Przestał już się odpalać pod ładowarką.:cry: Mam nadzieje że na tym koniec problemów. Dzięki za pomoc.

Dodano po 56 [sekundy]:

Tam miałabyć taka ikonka :D:D:D:D

Dodano po 32 [sekundy]:

Tam miałabyć taka ikonka :D:D:D:D

Dodano po 13 [sekundy]:

Wyczyściłem telefon izopropanolem i lekko wygrzałem. Narazie chodzi od wczoraj i jeszcze nie "ubyło" z baterii. Przestał już się odpalać pod ładowarką.:cry: Mam nadzieje że na tym koniec problemów. Dzięki za pomoc.
REKLAMA