logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

V3 - nowa bateria trzyma tylko jeden dzień, co może być nie tak?

matidanko6 09 Paź 2006 16:16 1389 7
  • #1 3100367
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Słuchajcie mam V3 przy której nawet nowa bateria tzrtyma jeden dzień. co może być przyczyną tego problemu?
  • #2 3100739
    przemo_wielki
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    piszac nowa bateria masz na mysli baterie serwisowa motoroli czy badziewna podrobke foofa w mojej V3 bateria 3ma gora 3 do 3,5 dnia w zaleznosci od uzytkowania na poczatku pozmieniaj ustawienia wlacz oszczedne uzywanie baterii o ile masz ta opcje w seemie uwzgledniona zmniejsz czas podsiwetlenia mozesz tez ustawic mniejsze wyszukiwanie sieci ti chyba na tyle z pozycji telefonu (no chyba ze opcody znajdziesz jakies) na Twoim miejscu zmienilbym ustawienia baterii w MSS jak nie masz to najlepiej jak zmienisz softa bo nowa bateria nic CI nie da jak soft bedzie poprostu smieciem :)
  • #3 3101670
    matidanko6
    Poziom 27  
    ja mówię obaterii oryginalnej świeżo kupionej
  • #4 3101785
    kazekk84
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    a jak ja sformatowales??

miales 3 pelne formaty i 3 ladowania na wylaczonym telefonie ??
  • #5 3101935
    kojot3.0
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Jeśli masz dostęp do zasilacza stabilizowanego podłącz tel i sprawdz pobór prądu. Jeli bez podświetlania bierze więcej jak 10-15mA to jakieś zwarcie na płycie. Może lekko zawilgotniała. Tam jest podświetlanie folią elektroluminescencyjną i przetwornica ją zasilająca daje kilkadziesiąt volt więc układ bradzo czóły na nawet najmniejsze zawilgocenia.
  • #6 3102180
    przemo_wielki
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    no to jak bateria nowa to sproboj softa zmienic jak nie pomoze to przynajmniej wiadomo bedzie ze nie wina SW
  • #7 3103890
    matidanko6
    Poziom 27  
    wiec tego elementu w czerwonej ramce nie ma wogóle a ten element w niebieskiej jest uszkodzony. gdzie je dostanę?
    Załączniki:
    • V3 - nowa bateria trzyma tylko jeden dzień, co może być nie tak? V.JPG (44.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 3108949
    matidanko6
    Poziom 27  
    pomóżcie mi to jest pilne!!!!!!!!

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Motorola V3, w którym nowa, oryginalna bateria wytrzymuje tylko jeden dzień użytkowania. Możliwe przyczyny to niewłaściwe ustawienia oszczędzania energii w telefonie, np. zbyt długi czas podświetlenia ekranu lub intensywne wyszukiwanie sieci. Zaleca się zmianę ustawień baterii w menu telefonu lub w MSS oraz wykonanie pełnych cykli formatowania i ładowania baterii. Jeśli problem nie ustąpi, sugerowana jest zmiana oprogramowania (softu) telefonu, aby wykluczyć błędy systemowe. Wskazano również możliwość uszkodzenia sprzętowego, np. zwarcia na płycie głównej spowodowanego zawilgoceniem, szczególnie w obszarze podświetlenia elektroluminescencyjnego i przetwornicy zasilającej, co może powodować nadmierny pobór prądu. Autor zgłasza uszkodzenie konkretnego elementu na płycie i pyta o dostępność części zamiennych, co wskazuje na potrzebę naprawy hardware’owej.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA