logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

V3x - Telefon zawiesza się przy logo z kartą MicroSD, co robić?

ratomi 10 Paź 2006 12:47 1140 8
REKLAMA
  • #1 3103086
    ratomi
    Poziom 18  
    Witam
    Mam SmartClipa i zdejmowałem Simlocka z V3x na początku sie opierał, ale po chwili poszedł. Niestety nie włancza sie z karta MicroSD zawiesza sie przy logo powitalnym, po wyjęci karty chodzi normalnie co moze byc przyczyną oraz jak to rozwiązać ?
  • REKLAMA
  • #2 3103161
    Master_Tarzan
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    A przed simlokiem normalnie chodziła???
  • REKLAMA
  • #3 3103177
    ratomi
    Poziom 18  
    Chodziła normalnie
  • REKLAMA
  • #4 3103340
    Master_Tarzan
    Poziom 13  
    Jeżeli chodził normalnie to spróbuj. To pytanie czy zrobiłeś właściwego Testpointa. Jeśli tak to w smart moto kliknij zakładke naprawa, wybierz model V3x kliknij i "Napraw PDS". Lub zakładka Kopia zapasowa "Przywruć obszar bezpieczeństwa". Jeśli to nie pomoże to pozostaje Full flash.
    Przyjmujemy oczywiście że karta jest dobra.
  • #5 3103371
    ratomi
    Poziom 18  
    ok dzieki za info zaczynam sprawdzac jak skoncze obpisze
  • #6 3103559
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Żle go pewnie złożyłeś albo coś uszkodziłeś przy rozbieraniu bądź robieniu tp.
    Teraz dodatkowo, grzebiąc w pds powalisz go na amen softowo.
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #7 3106592
    Master_Tarzan
    Poziom 13  
    Po to jest funkcja PDS aby z niej korzystać.
    Już nie jedną motke postaviłem PDSem i rzadnej nie utrupiłem softowo. Jeżeli nie wgrał innego PDSa to nie żaszkodzi. PDS jest to obszar bezpieczeństwa więc....
  • #8 3114842
    ratomi
    Poziom 18  
    Okazało sie ze poprostu w głupim zbiegu okoliczności padła karta MicroSD wstawiłem nową karte i wszystko działa normalnie...

ale dzieki za ciekawe rady na przyszłość
  • #9 3114929
    Yorc
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Mialem podobny przypadek niestety czasami z tymi kartami sa szopki

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył telefonu Motorola V3x, który po zdjęciu simlocka za pomocą SmartClipa zawieszał się na logo powitalnym przy obecności karty MicroSD. Bez karty telefon uruchamiał się normalnie. Przyczyną usterki okazała się uszkodzona karta MicroSD. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie poprawności wykonania testpointa oraz użycie funkcji naprawy PDS w oprogramowaniu Smart Moto, która przywraca obszar bezpieczeństwa telefonu. Wskazano również możliwość pełnego flashowania urządzenia jako ostateczne rozwiązanie. Ostatecznie wymiana uszkodzonej karty MicroSD rozwiązała problem. Podkreślono, że operacje na PDS nie powinny uszkodzić softu, jeśli są wykonane prawidłowo.
REKLAMA