logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LiveView - brak dźwięku. Brak zainstalowanych sterowników.

fred117 10 Paź 2006 19:54 1767 6
REKLAMA
  • #1 3104407
    fred117
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Witam Wszystkich...
    Pare dni temu kolega wygrzebal z jakiegos strychu karte telewizyjna na ktorej jest wylacznie napis LiveView i okreslone typy systemu tel. Pal B/G i Pal D/K. (na chipsecie bt878)
    Jest ona bardzo podobna do mojej karty Prolink 878P+
    Wiec zainstalowalismy czym predzej sterowniki pochodzace od mojej karty i wszystko ruszylo poza dzwiekiem.
    Zadna z prob modyfikacji software i hardware nie powiodla sie sukcesem.
    Jedyne co mnie dziwi to to ze modol audio w menadzeze urzadzen jest opisany tak "Brak zainstalowanych sterowników tego urządzenia" - o dziwo u mnie tez tak jest tyle ze moja dziala...
    Po zamianie kart moja caly czas dziala ale w "znalezisku" dalej nie ma dzwieku...

Co moze byc nie tak???

Dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3104872
    jacknn

Poziom 21  
    Ocena: 38
    Te karty bardzo często gryzą się z dźwiękiem. Najprostszą metodą jest wyłączenie, wyjęcie karty muzycznej, instalacja karty TV a później włączenie, włożenie i instalacja raz jeszcze karty dźwiękowej. W moim przypadku, takie kroki często pomagały
    Konto firmowe:
    CENTRUM SERWISOWE
    ul. Wyszyńskiego 36A, Zielonka, 05-220 | Tel.: 600XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.centrumserwisowe.net.pl
  • REKLAMA
  • #4 3105774
    fred117
    Poziom 21  
    Oczywiscie :D
    Na dzien dobry kabelek i w ustawieniacz we liniowe a gdy to nie dzialalo wszystkie inne mozliwosci...

Pozdro...
  • REKLAMA
  • #5 3109423
    fred117
    Poziom 21  
    No niestety...
    Zaden ze sposobow nie dziala...
    Ani opcja z kolenoscia sterow ani z zalaczonymi sterami...

Zaczynam sie zastanawiac czy aby napewno ta karta jest sprawna...

Pozdrwienia i dzieki....
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3109448
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    A próbowałeś z programem bTv ? (Borg)?
    Jaki symbol ma ta karta na laminacie?
    Podaj symbol lub strzel fotkę tej karty w dobrej jakości.
    Pozdrawiam.

P.S
    Karta może być "zza miedzy" i nie ma fonii D/K (6,5Mhz) tylko B/G (5,5Mhz).
  • #7 3109699
    fred117
    Poziom 21  
    Karta okazala sie byc FlyVideo '98 (ktora dziala poprawnie tylko na sterach pixel-view) a sam program borg-rewelacyjny...
    Orginalny program duzo gorzej pracuje (wiecej szumow, mniej opcji i bluescreeny podczas konfiguracji telegazety)...

PS Kumpla az z fotela poderwalo jak uslyszal dzwiek z karty

Dziekuje za wsparcie i pozdrawiam...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kartę telewizyjną LiveView na chipsecie bt878, podobną do Prolink 878P+, jednak po instalacji sterowników dźwięk nie działa, a w menedżerze urządzeń moduł audio wskazuje brak zainstalowanych sterowników. Próby modyfikacji oprogramowania i sprzętu nie przyniosły efektu. W dyskusji zasugerowano wyłączenie i odłączenie karty dźwiękowej przed instalacją karty TV, a następnie ponowną instalację karty dźwiękowej, co często rozwiązuje konflikty dźwiękowe. Podano również link do sterowników LiveView oraz zapytano o podłączenie kabla audio, które zostało potwierdzone. Wskazano możliwość problemu z kompatybilnością fonii dla systemu D/K (6,5 MHz) versus B/G (5,5 MHz). Ostatecznie okazało się, że karta to FlyVideo '98, działająca poprawnie tylko na sterownikach PixelView, a program bTv (Borg) zapewnia lepszą obsługę i dźwięk niż oryginalne oprogramowanie, które powodowało szumy i bluescreeny podczas konfiguracji telegazety.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA