logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PixelView Play TV Pro BT 878 brak sterów pod Win XP !

cyther23 03 Paź 2006 23:28 6180 6
REKLAMA
  • #1 3082995
    cyther23
    Poziom 1  
    Witam. Mam problem z kartą PixelView. Po zainstalowaniu programu i sterowników, we właściwościach urządzeń przy "Audio" mam komunikat "Brak sterowników dla tego urządzenia". Próbowałem wszelokich możliwości i sterowników. Mój system to Win Xp. Nie wiem może problem tkwi w tym, że mam kartę dźwiękową zintegrowaną Realtek HD Audio. Pomóżcie, bo co to za przyjemność oglądać TV bez dźwięku.
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem i poprawiłem temat postu!

• REKLAMA
  • #2 3083025
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1469
    Witam
    Zmień slot PCI chyba że masz źle skonfigurowany dzwięk w ustawieniach karty. ściągnij inne stery do tej karty może to cos pomoże.
    Gdzieś miałem stery działające na xp ale to z przed 3 lat pewnie są już nowsze. Karta dzwiękowa na płycie nie powinna mieć wpływu, ale kontrolnie możesz zmienić ustawienia przerwań
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3083124
    makaroff
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Witam!
    Spróbuj wykorzystac inny program do oglądania TV np. Borg zamiast tego dostarczonego z kartą.
    Jeśli jest to problem ze sterownikiem karty dźwiękowej to najpierw doprowadź to do porządku( masz problemy ze sterownikiem karty po zainstalowaniu programu czy w ogóle?)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 3085383
    czuga
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    Witam,

Jezeli juz zadne inne nie beda dzialac, zainstaluj te z zalacznika.
    Do ogladania uzywalem MoreTV. Sterowniki dzialaja w 100%.

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • PixelView_drivers.zip (67.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 3086986
    pawel29
    Poziom 11  
    sterowniki ci nic nie pomoga chyba żę nie masz prawodło zainstaoowane,a masz kabel audio podłączony od karty telewizyjnej prowidłowo, i w kompie ustawienia dzwięku, a tagżę ustawienie programy od karty, tam musisz wskazać skąd masz dzwiek podłączony.
    a stery zainstaluj te co masz na płytce instalacyjnej, nowych nie instaluj, też miałem taką kartę małe przygody ale uporałem się z nią, ale dziwię miałem ppuszczony do SB Live, i nie miałem problemu.
    sprawdz czy będziesz miał dzwięk podczas nagrywania np.teledysku z vivy. pewnie bedziesz miał małą zabawe z tą kartą.
    Pozdro.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku sterowników audio dla karty telewizyjnej PixelView Play TV Pro BT 878 pod systemem Windows XP, co skutkuje brakiem dźwięku podczas oglądania TV. Możliwe przyczyny to nieprawidłowa instalacja sterowników, konflikt z zintegrowaną kartą dźwiękową Realtek HD Audio lub niewłaściwe ustawienia sprzętowe, takie jak konfiguracja przerwań czy podłączenie kabla audio. Zalecane rozwiązania obejmują zmianę slotu PCI, instalację alternatywnych sterowników dostępnych m.in. na stronach: btwincap.sourceforge.net oraz prolink.com.tw, użycie innego oprogramowania do oglądania TV (np. Borg lub MoreTV), a także sprawdzenie i poprawne ustawienie źródła dźwięku w programie i systemie. Niektóre odpowiedzi sugerują korzystanie ze sterowników dostarczonych na oryginalnej płycie instalacyjnej oraz testowanie dźwięku podczas nagrywania, aby potwierdzić poprawność działania karty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA