logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć MP3 do Sony XR-C510RDS zamiast zmieniacza CD?

blackshaman 12 Paź 2006 10:12 1385 2
REKLAMA
  • #1 3109183
    blackshaman
    Poziom 1  
    witam
    zakupiłem sobie to radio. poprzedni wląściciel miał do neigo podpięty zmieniacz CD. ja chciałem podpiać mp3playera ale nia działa...
    zrobiłem kabel czincze-mały jack wpiołem w line-in (są cztery "dziury" dwie lewe, dwie prawe więc wnioskuję ze można podpiać dwa zewnętrzne urzadzenia) klikam przycisk "CD/MD" i nic. n ajednym wejściu gra sobie z tylnych głośników równolegle do radia i kasety a z drugiego nic...
    co to moze być?
    i jeszce drugie pytanie: jaki model zmieniacza CD pasuje do tego radia? czy jest to obojętne?
    alternatywa - rzężąca kaseta-adapter średnio mi się uśmeicha...
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3109201
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Nie znam dokładnie tego modelu ale widzę że nie popatrzyłeś nawet na opis tych gniazd. Czasem są tam wejścia sygnału ze zmieniarki a czasem jeszcze wyjścia na wzmacniacz. Wejście nie uaktywni się dopuki nie procesor radia nie zobaczy zmieniarki, ewentualnie emulatora zmieniarki który ją udaje. Zmieniarki pasują wszystkie Sony z takim samym gniazdem jak w radiu, tj Unilink ale uwaga, nie wolno podłączać zmieniarek JVC i Alpine które mają to samo złącze to takie podłączenie napewno coś uszkodzi.

SławeK
  • #3 3109271
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Kiedyś napisałem taki post o AUX zamiast AM. W tym modelu Sony ten numer przejdzie i będzie to najtańsze rozwiązanie. No chyba, że bardzo zależy Tobie na stacji Radio Sejm więc nie będziesz chciał rezygnować z fal długich.
REKLAMA