logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

7650. Po podłączeniu do ładowarki wyłącza się.

knapik.l 14 Wrz 2006 21:24 1383 6
  • #1 3020703
    knapik.l
    Poziom 11  
    Witam niedawno miałem problem z tym telefonem to znacz że miałem zerwaną taśme i czasem jak chciałem naładować telefon wyskakiwałmi komunikat ,,Nie ładuje''do pewnego czasu jak wogule nie dała sie naładować ,dziś wymieniłem taśme i mam taki problem gdy podłącze telefon pod ładowarke to telefon sie załancza jak normalnie do momentu gdy jest pokazywany wskaznik naładowani bateri i w tym momęcie wydaje z siebie taki dzwięk jak pży błędzie lub rozładowanej bateri,po tym telefon sie wyłancza,prosze o pomoc.
  • #2 3020805
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Napewno dobrze wymieniłeś taśmę???Sprawdzałeś przejścia???
  • #3 3020871
    knapik.l
    Poziom 11  
    Zrobie to jutro jak wruce z szkoły i zobacze na innej bateri jak będzie działać,a jeszcze jedno pytanie może to UEM ?
  • #4 3022565
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    To może być UEM [to jest układ odpowiedzialny za zasilanie] ale najpierw sprawdź na 100% czy masz dobrze wlutowaną taśmę.

POZDRAWIAM.
  • #5 3022779
    nokusserwis
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Czasami jest to nie problem złego wlutowania taśmy,a wina firmy która wlutowywała wtyczke.
    Miałem takie problemy nieraz że na nowej tasmie niechciałą sie wogule właczyć,a zładowaniem tez nieraz były cyrki.
    Poprostu nieraz trzeba poprawić wtyczke Hotem,zresztą sam sie przyjżyj czy jest prościutko wlutowana.
    Pozdro
  • #6 3023813
    knapik.l
    Poziom 11  
    Racja prosto to ona nie jest wlutowana ale już po problemie była to wina bateri wymieniłem na nową i jest już prawie dobże tylko że nie działaja klawisze 7,8,9 też sprubuje sie z tym pobawić
  • #7 3027057
    kojot3.0
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Jeśli chodzi o te klawisz eto popraw jeszcze taśme bo to w 99% wina złego lutu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Nokia 7650, który po wymianie taśmy łączącej baterię z płytą główną wyłącza się podczas podłączania do ładowarki. Początkowo występował komunikat "Nie ładuje" z powodu zerwanej taśmy. Po wymianie taśmy telefon uruchamia się normalnie, ale w momencie pojawienia się wskaźnika ładowania wydaje dźwięk błędu i następuje wyłączenie urządzenia. Sugerowano sprawdzenie poprawności lutowania taśmy oraz ewentualną wymianę baterii, co częściowo rozwiązało problem. Wskazano również na możliwą usterkę układu UEM odpowiedzialnego za zasilanie. Dodatkowo, problemy z nie działającymi klawiszami 7, 8, 9 mogą wynikać z nieprawidłowego lutowania taśmy, co wymaga korekty połączeń lutowniczych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA