logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta Radeon 9250 - konflikt sterowników ATI i OMEGA po instalacji

kubus21 12 Paź 2006 23:14 1187 8
REKLAMA
  • #1 3111549
    kubus21
    Poziom 17  
    Ocena: 48
    Więc mam ów radka , zaraz po systemie zainstalowałem orginalne stery ATI , a potem na to zainstalowałem OMEGI i pojawił się problem , po włączeniu komp za każdym razem widzi nowe urządzenie i oczywiście nie umie znaleść do niego steró efektem czego jest że w mendżerze urządzeń widzi mi normalnie karte graficzną z sterami omegi , a oprócz tego nieznane urządzenie które nie działa dorze , a w właściwościach to urządzenie się wyświetla jako grafa z sterami OMEGA .
    :(
    MOże mi ktoś wyjaśnić o co chodzi i co z tym zrobić ?
    :)
  • REKLAMA
  • #2 3111572
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    Najlepiej odinstaluj wszystkie sterowniki od karty. Pozbądź się ich resztek programem typu "Drive Cleaner" i zainstaluj ponownie (ale tylko w jednej wersji).
  • #3 3121220
    kubus21
    Poziom 17  
    Zrobiłem tak , niestety problem nie zniknął .
  • REKLAMA
  • #4 3121234
    Figi
    Poziom 37  
    Proszę wkleić screena z Menedżera urządzeń, bo coś mi się zdaje, że nie zainstalował kolega poprawnie sterowników.
  • #6 3137038
    kubus21
    Poziom 17  
    Ale ja mam zainstalowane stery z wersji 6.5 i na to potem sterowniki omegi , i o dziwo widać że system widzi tak jakby tą samą karte dwa razy , z tym że za pierwszym razem nie mam do niej zainstalowanych sterowników .
  • REKLAMA
  • #7 3137074
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 3143866
    kubus21
    Poziom 17  
    Omegi dlatego że mimio tego że ta karta niczym specjalnym nie jest , i tak dzięki tym omegą zauważyłem poprawe wydajności w np. NFS U2 , i tak to się do niech przekonałem .
    :)
    A jak sprawdzam w szczegółacz sterownika , to pokazuje mi się następująca informacja :
    "Żadne pliki sterowników nie są wymagane dla tego urządzenia albo pliki te nie zostały załadowane ."
  • #9 3143916
    Figi
    Poziom 37  
    Może to jest dobry moment, żeby wkleić screena, o którego prosiłem :?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada kartę graficzną Radeon 9250 i po instalacji oryginalnych sterowników ATI oraz następnie sterowników Omega pojawia się konflikt sterowników. System wykrywa kartę graficzną dwukrotnie: raz z poprawnie zainstalowanymi sterownikami Omega oraz jako nieznane urządzenie bez sterowników. Próby odinstalowania wszystkich sterowników i oczyszczenia systemu programem typu "Drive Cleaner" nie rozwiązały problemu. Zalecane jest całkowite usunięcie pozostałości sterowników ATI za pomocą dedykowanych narzędzi oraz instalacja sterowników ATI w wersji 6.5, gdyż nowsze wersje (np. 6.9) nie obsługują modelu 9250. Użytkownik stosuje sterowniki Omega ze względu na poprawę wydajności w grach, jednak system nadal nie ładuje poprawnie plików sterowników, co skutkuje błędami w Menedżerze urządzeń. Sugerowano usunięcie plików sterowników ręcznie lub całkowite odinstalowanie karty w Menedżerze urządzeń i ponowne wykrycie bez instalacji sterowników Omega.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA