logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP CLJ 8550 - Błędy 54.0.0.06-08 i brak kolorów po wymianie tonerów

pgrom 13 Paź 2006 11:20 1755 1
REKLAMA
  • #1 3112310
    pgrom
    Poziom 19  
    Ocena: 54
    Problem jak w temacie. Drukarka wyświetla komunikat: "Oczyść czujnik gęstości" (czujnik jest oczywiście wyczyszczony) ale rezultatu nie ma. Poza tym w logach zdarzeń pojawiają się kody błędów 54.0.0.06, 54.0.0.07 i 54.0.0.08 (zawsze wszystkie trzy po kolei) co wg serwisówki tyczy się tonerów i tego że trzeba wyczyścić czujnik gęstości. Poza tym w rozwinięciu jest napisane jeszcze:

"Action:

1. Press GO
    2. Print a configuration page and troubleshoot as an image-quality problem.
    3. Check the transfer guide fo cracks and replace the transfer guide as needed."

Może to być wina transferu?
    Drukarka drukowała w kolorze do momentu wymiany wszystkich trzech kolorów na nowe (oryginalne, stare też były oryginalne), od tego momentu drukuje tylko czarny, poza tym po wyjęciu któregoś z kolorów drukarka wiadomo informuje "włóż toner..." jednak po włożeniu komunikat nie znika, tak jakby go nie widziała, trzeba ją dopiero wyłączyć i ponownie włączyć i wtedy komunikatu nie ma. Wykluczam uszkodzenie tonerów ponieważ przy włożeniu starych tonerów są te same problemy. Chciałem jeszcze zaznaczyć, że na starych tonerach drukarka drukowała (komunikat o gęstości pojawiał się), teraz również się pojawia jak wspomniałem ale nie drukuje w kolorze wcale.
    Jeśli ktoś miał podobne problemy proszę o pomoc.

Naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc?:cry:
  • REKLAMA
REKLAMA