logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MSI K7N2 Delta-ILSR - brak sygnału BIOS, wentylatory działają, ekran czarny

ziomaltpsa 15 Paź 2006 13:14 1749 4
REKLAMA
  • #1 3118652
    ziomaltpsa
    Poziom 12  
    Koledzy mam problem z płytą K7N2 Delta-ILSR. Objaw jest taki że nie zgłasza się BIOS.(nawet bip nie daje znaku). Odłączyłem wszystkie urządzenia, Jest tylko DDR 512 sprawny Grafika sprawna i zasilacz sprawny. Po uruchomieniu płyty srartują wentylatory na Procku AGP i jak dyski podłączyłem to też słychać że pracują., a grafika nie uruchamia ekranu i biosu też nie słychać. Co możecie mi poradzić oprócz tego że mam ją wyrzucić....:-)

Wszystkie elemęty podłączone czyli pamięć procesor i grafika 100% sprawna działa na innej płycie.
  • REKLAMA
  • #2 3119175
    woto0
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Podmień zasilacz, zresetuj Bios i sprawdź kondensatory na płycie, czy nie są spuchnięte.
  • REKLAMA
  • #3 3119360
    czuga
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    Witam,

Na poczatek standardowo, wyjmij wszystko, tzn. zostaw tylko proca i wlacz calosc. Plyta powinna zglosic brak pamieci RAM. Jezeli sie nie oddzywa to byc moze uszkodzony BIOS lub sama kosc badz sama plyta glowny (mialem asusa a7v133, zglaszal brak RAM-u i procka, nie zglaszal braku grafiki, spalil mi sie mostek poludniowy).

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3349076
    dolar666
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    Witam podłącze sie do postu chociaż mam troche inny problem, mianowicie mam tą samą plyte i tez mam problem z biosem ale u mnie wogole sie nie zgłasza komp sie włącza ale nie ma tego ekranu gdzie liczy ram itp od razu pojawia sie komunikat ze chce system probowałem z dyskiem startowym z windy98 ale nie chce sie uruchomić, wyciągnałem wszystko co niepotrzebne i to samo odpiolem dyski i napedy to samo znajomy zflashował mi bios i dalej to samo co to może być??
  • #5 3349713
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Jak wyżej,tylko płyta ,procesor i głośnik.Taśmy napędów odłączone.Jeżeli płyta i procesor sprawne bedziesz miał sygnały biosa.
REKLAMA