logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC-W7027 - Panel nie domyka się po wymianie mechanizmu i taśmy

degree 16 Paź 2006 13:18 1745 4
REKLAMA
  • #1 3122113
    degree
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Hi
    jak w topicu, caly nowy mechanizm raem z tasma od sprawnego modelu zostal podstawiony i problem istnieje dalej, tzn po wcisnieciu power off panel sie nie domyka so samego konca, zostaje dziura na 1,5 cm, wszystkie pozostale funkcje ok
    czyzby program ? w tych zebatkach od domykania isy\tbieje tylko kontrola 2 zebatki ktora polega tylko na sprawdzeniu czy sie kreci, byc moze liczone sa impulsy ale tego niewiem.
  • REKLAMA
  • #2 3124360
    szymtro
    Poziom 30  
    Ocena: 59
    A nie sprawdzana jest czasem sama pozycja mechanizmu transoptorem po lewej stronie na płycie głównej? Może masz gdzies przygięte coś albo płyta jest nie na swoim miejscu?
  • REKLAMA
  • #3 3125547
    degree
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Mechanizm wysuwajacy dziala poprawnie, czujniki mechanizmu suwnrgo tez, ale na nim wlasnie znajduje sie drugi mechanizm otwierania panelu, silnik 3 zebatki i pasek zebaty zakonczony w rolce panelu i wlasnie ten mechanizm nie domyka panelu do konca zas w przeciwna strone otwiera i z menu radia Angle +/- tez jest ok i wlasnie 2-a z tych 3 zebatek ma kontrole obrotu, w sensie na dole zebatki jest sreberko jak w starych radiach do kontroli obrotu prawej rolki kasety, ten caly modul gorny czyli zebatki silnik z tasma zsotal podstawiony na sprawny i jest to samo, ba nawet wstawilem ten uszkodzony niby do drugiego radia i tamto dziala poprawnie czyli wynika z tego ze musi to byc przyczyna zwiazana ze sterowaniem ale juz nie wiem gdzie szukac ;]
  • REKLAMA
  • #4 3125583
    szymtro
    Poziom 30  
    Ocena: 59
    Jeżeli rolka ma kontrolę obrotu a raczej sprzedaje impulsy w odpowiednich momentach - pewnie z tego jest wyliczany kąt obrotu i to całe działa dobrze to nie wiem co ci poradzić. Teoretycznie moze siezdażyć sytuacja ze transoptor odbiciowy będzie działał gorzej w jedna stronę ale skoro podstawiałeś do innego radia całość i działa to nie wiem.
    Może komórka pamięci gdzie jest przechowywana nastawiona wartosć kąta jest uszkodzona i "oszukuje". Bo pewnie radyjko ma zakodowane ile impulsów do pełnego otwarcia/zamknięcia to pewnie musi sobie jakoś wyliczać ile jeszcze zostało do zamkniecia.
    Może gdzieś masa nie łączy podczas ruchu w jedną strone i pojawiają sie jakieś dodatkowe impulsy które też są uwzględniane i zakłucają poprawne domknięcie.
  • #5 3135542
    :)
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Masz uszkodzoną małą zębatke w mechanizmie otwierania panela, kilka ząbków wyrwanych, standardowa usterka modeli z dwoma panelami, nei udało mi się nigdzie kupić takiej zebatki.
REKLAMA