logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC-8024 - panel nie działa, silnik zatrzymuje się, czy to taśma?

kolmar 03 Sie 2006 22:53 2574 6
REKLAMA
  • #1 2878190
    kolmar
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem z radjem. Panel w tym radiu sie nie chowa ani po zalozeniu panela MASK nie otwiera - slychac tylko jak silnik przez chwile pracuje i sie zatrzymuje (panel w tym czasie robi ruch o jakis 1 cm). Wszystkie przyciski wg mnie dzialaja (reaguja). Czy to jest wina tasmy? Nie mam instrukcji po polsku ale z tego co sie doczytalem z instrukcji po angielsku (niezbyt dobrze znam angielski) zeby wylaczyc radio nalezy SCR przytrzymac ok 1 sek i radio powinno sie wylaczyc a panel ustawic w pozycji do zdjecia MASK. Po takiej probie nic sie nie dzieje :( Oraz zeby wlaczyc je nalezy chyba wcisnac przy zalozonym panelu ukryty przycisk z lewej strony. To tez mi nie dziala - lub nie potrafie sie tym obsluzyc..... Prosze o pomoc w tej sprawie.
    Prosze jeszcze o podanie jakiegos adresu godnego polecenia serwisu KENWOOD-a w Polsce.
  • REKLAMA
  • #2 2880904
    trytronik
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    zobacz tasme laczaca panel z plyta glowna
  • REKLAMA
  • #3 2881249
    ferdeka
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    jeśli chodzi o uszkodzenie to myśle że możesz mieć uszkodzony mechanizm otwierania miałem już coś takiego,a jeśli chodzi o serwis to wejdz na strone www, ale nie wiem czy ci się to będzie opłacać powodzenia.
  • #4 2889683
    kolmar
    Poziom 11  
    Dzieki za podpowiedz. Sprawdze najpierw tasme laczaca. Moze to tylko ona.... Odezwe sie jeszcze pozniej jak ja sprawdze.
    A z tym mechanizmem to raczej ciezka czy prosta sprawa? Chodzi o to czy i mniej wiecej za ile mozna usunac ta awarie.
  • REKLAMA
  • #5 2895490
    ferdeka
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    sam nie dasz rady lepiej oddaj go do dobrego mechanika i poproś go żeby oszacował ci koszty zanim przystąpi do naprawy powodzenia.
  • REKLAMA
  • #6 2897436
    Rafał78
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    ja mam kenwooda kdc-w7027 i jest taki sam problem prawdopodobnie masz przestawione tryby które sterują napędem panela a jeden z nich załącza stycznik w odpowiednim momencie, ale niestety ja tez nie wiem jak to ustawić a na dodatek mam uszkodzony tryb
  • #7 2903932
    kolmar
    Poziom 11  
    heh....niby to takie dobre radio....a taki troche bubel :) Choc gra niesamowicie......

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy radia Kenwood KDC-8024, w którym panel nie chowa się prawidłowo, a silnik napędu zatrzymuje się po krótkim ruchu około 1 cm. Przyciski reagują, jednak panel nie otwiera się całkowicie, a ukryty przycisk do włączania radia z założonym panelem nie działa. Podejrzenie pada na uszkodzenie taśmy łączącej panel z płytą główną lub na awarię mechanizmu otwierania panelu. Użytkownik nie posiada instrukcji w języku polskim, a próby wyłączania radia zgodnie z instrukcją angielską nie przynoszą efektu. W dyskusji sugerowano sprawdzenie taśmy oraz ewentualne oddanie urządzenia do serwisu lub mechanika, który oceni koszty naprawy. Jeden z uczestników wskazał, że podobny problem występuje w modelu Kenwood KDC-W7027 i może być związany z przestawionymi trybami sterującymi napędem panelu, które aktywują stycznik w odpowiednim momencie, jednak nie zna sposobu ich ustawienia. Użytkownik wyraził rozczarowanie jakością radia mimo dobrego brzmienia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA