logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć przewody z przedniego panelu do płyty głównej?

Richter 16 Paź 2006 20:07 3264 10
  • #1 3123491
    Richter
    Poziom 31  
    Ocena: 165
    Witam zaglądłem do srodka mojego PC i jaki zdziwiony bylem gdy to zobaczylem (fotki) i mam odnosnie tego pytania :

1.Czy te przejsciowki na srodku foto naprawde nie bylo mozna zastapic oryginalnymi tylko na takiej zasadzie ( chodzi tu o polaczenie dysku z plyta glowna) ?
    2.Nie wiem czemu ale z przedniego panelu plyty glownej wychodza przewody z koncowka ktora jest na foto, pytanie co ona tam robi? ma gdzies byc podpieta tylko gdzie jak nie moge znalesc tego miejsca?
    Jesli ktos moglby pomoc bedzie milo
  • #2 3123514
    riger
    Poziom 24  
    Ocena: 9
    To mzoe zaczne od konca, jest jakis napis na tej koncowce? Jezeli nie to sprawdz z czego ona wychodzi...
    Co do tego pierwszego to raczej nie...
  • #3 3123535
    marwis
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam, na moje oko po prostu obudowa posiada zasilacz z mniejszą ilością złączy zasilających i stąd użycie rozdzielacza do zasilania płyty. Natomiast co do tej drugiej złączki to musisz napisać co znajduje się z przodu obudowy. Być może końcówka ma być przedłużką USB lub audio (wyjście na słuchawki lub (i) mikrofon na przednim panelu obudowy)
  • #4 3123546
    mariann
    Poziom 39  
    Ocena: 647
    Witam
    Ja zacznę od początku :) Na pierwszej fotce to nie jest połączenie dysku z płyta główną tylko kable zasilające dysk, które idą z zasilacza. Nie wiem ile masz tam wyjść z zasilacza, ale to było za krótkie by podłączyć do płyty i jednocześnie do dysku, więc dano przedłużkę, a nie przejściówkę. Co do drugiego pytania to tak jak riger powiedział - sprawdź od czego ona jest.
    Pozdrawiam
  • #5 3124065
    ciubas
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    wyglada na usb takie jest moje zdanie...
  • #6 3124211
    grito
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    To drugie zdjęcie to nie jest kabel usb tylko podłączenie wyjscia audio na przednim panelu. Z 1 zdjecia widze że nie masz podłączonych przy portach usb z przedniego panelu przewodów masowych (takie 2 kable na dole płyty głównej podączane do pinów). Czy z tego co jest między wtyczka od dysku a końcówka zasilacza nie wychodza przypadkiem 2 dodatkowe kable ? zdjęcie troche kiepsko to pokazuje ale wygląda to tak jak by to była złodziejka do zasilania jakiegoś dodatkowego wiatraka
  • #7 3124310
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    1. Tak u mnie wygląda zasilanie przedniego wentylatora.
    I nie chodzi tu o jakiś oryginał, tylko podpinając ten wentylator "nie marnujesz niepotrzebnie jednej wtyczki.
    2. Jak wynika z obrazków masz na froncie podpięte 2 USB, więc to mogą być dodatkowe złącza od muzyki.

Tak z ciekawości: jaka to płyta główna?
  • #8 3124318
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 249
    Witam, o ile dobrze przeczytałem to GA-8N-SLI
    Ze zdjęć obudowa przypomina mi Budę firmy LOGIC z wyświetlaczem.
  • #9 3124341
    0__0
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    forestx napisał:

Tak z ciekawości: jaka to płyta główna?

przeciez widac na zdjeciu ga-8n-sli nforce pod intela
  • Pomocny post
    #10 3124538
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    No właśnie. A wystarczyło aby kolega Richter nie lenił się, tylko zajrzał na str. 30 manuala - punkt 13 oraz na str. 33 - punkt 20.
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboar...herboard&ProductID=1949&ProductName=GA-8N-SLI
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboar...herboard&ProductID=2173&ProductName=GA-8N-SLI
    Totalne lenistwo?
  • #11 3124644
    Richter
    Poziom 31  
    Ocena: 165
    moze nie lenistwo jak nie wiedza i version English :P .Ok poczytam i sie dowiem dzieki za nakierowanie. Tak jak wyzej napisano GA-8N-SLI z penitum 3,06 ghz z HT

Dodano po 9 [minuty]:

dzieki lukłem do manuala i wiem gdzie to ma byc podpiete dzieki za pomoc WSZYSTKIM :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji omówiono problem podłączenia przewodów z przedniego panelu do płyty głównej oraz zastosowania rozdzielaczy zasilania. Pierwsze zdjęcie przedstawia kable zasilające dysk twardy, które ze względu na ograniczoną liczbę wyjść zasilacza zostały przedłużone za pomocą rozdzielacza, a nie oryginalnej przejściówki. Drugi problem dotyczył nietypowej końcówki przewodu z przedniego panelu, która okazała się być złączem audio (wyjście słuchawkowe lub mikrofonowe), a nie USB. Użytkownik posiada płytę główną Gigabyte GA-8N-SLI z procesorem Pentium 3 3,06 GHz z HT oraz obudowę firmy LOGIC. Rozwiązaniem było zapoznanie się z instrukcją obsługi płyty głównej, gdzie opisane są odpowiednie piny do podłączenia przewodów z przedniego panelu. Dyskusja podkreśliła znaczenie manuala płyty głównej w prawidłowym podłączaniu przewodów i wykorzystaniu dostępnych złączy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA