logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MSBlast czy co innego? Zdalne wywoływanie procedur RPC.

stawnasto 18 Paź 2006 15:04 2327 4
REKLAMA
  • #1 3128844
    stawnasto
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Witam od kilku dni borykam sie z ''malymi'' prblemami windosowskimi, a wiec:
    (mam kerio 4.2.3, i noda)
    -zrobiem formata i wgrlem win profesional, i od razu po wgraniu xp wyskoczyl mi komunikat,''usluga poslaniec'' przeskanuj rejestr czy cos takiego, a po tym caly czas wyskakiwal blad '' generic host process for win32'' i
    zastosowalem sie do wszystkich latek i porad zwiazanym z tym bledem, ale nie pomoglo.... wiec format komputera jeszcze raz zrobilem.
    Po wgraniu innej wersji windowsa xp prof, wyskoczylo okienko ''zdalne wywolanie procedur RPC''
    wyczytalem ze to msblast.exe ale czegos takiego nie znalazlem w procesach ani przez skanowanie roznymi programami, wylaczylem usluge ''zdalne wywolanie procedur RPC'' wgralem latki i narazie jest OK...ale co to powoduje??
  • REKLAMA
  • #2 3129573
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Zdalne wywolywanie procedury RPC?o to chodzi?

Z tego co wiem to NAJWAZNIEJSZA usluga w win XP i nie wiedzialem,ze mozna ja wylaczyc.Zawsze uwazalem,ze sysytem po tym nie wstanie.

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=7723

Poslanca zawsze sie wylacza i odinstalowywuje.Jest zbedny.

Czy Kolega korzysta z netu poprzez Neostrade?

Pozdro
  • REKLAMA
  • #3 3129749
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2240
    To jest związane z wirusem blaster ale już starym !!! jeżeli łatki zainstalowałeś to jeszcze pozamykaj porty programem WWDC jest w sieci ewentualnie :
    w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, a w prawym panelu skasuj "windows auto update"="msblast.exe" jeśli jest.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3130345
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    :arrow: stawnasto
    Dlaczego zasmiecasz forum? (trzy posty dotyczace tego samego!) Latki itd masz w przyklejonym poscie, a reszte w poscie dotyczacym generic.. na drugiej stronie forum. Powinni Cie nagrocic ostrzezeniem za trzy takie same posty i zero wysilku w probe poszukania informacji na forum!

Ps. Powoduje to brak aktualizacji, ktory wykorzystuje wirus.
  • #5 3130706
    stawnasto
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    a wiec nie trzy posty tylko jeden, forum rano zle chodzilo i przez pomylke dalem trzy posty i dwa usunelem(bo nie wyswietlalo potwierdzenia dodania postu)... i nie szukam latek bo je juz znalazlem (tak napisalem w poscie) i umiem uzywac "szukaj" i nie zero wysilku bo spedzilem trzy noce na czytaniu forum dotyczacych tych problemow i wykonalem wszystko co bylo opisane, ale bez skutku, wiez pisze znowu...

Internet mam adsl toucan w ANGLI, Nie moge zamknac portów bo udostepniam inet i jak to zrobilem to blokuje udostepnianie na inne kompy i net nie działa :(
REKLAMA