logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Unitra WS-303 - Dziwny dźwięk i wychylenie membrany przy regulacji głośności

denooky 14 Lip 2003 16:33 1814 5
REKLAMA
  • #1 288392
    denooky
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Naprawiam wzmacniacz unitry ws303 i natrafilem na dziwna sprawe...krecenie potencjometrem od glosnosci w pewnym momencie powoduje dziwny dzwiek z glosnika, a sama membrana zaczyna sie mocno wychylac. Efekt ten wystepuje w obu kanalach, zawsze dokladnie w tym samym miejscu potencjometra. Potencjometr jest nowy...efekt ten nie wystepuje gdy pomijam ostatnia plytke przedwzmacniacza, tzn ta gdzie jest kontur i filtr, wtedy wszystko gra jak trzeba. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje!
  • REKLAMA
  • #2 288450
    Lukasz
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    Witam
    A przed wymianą tego potencjometru było to samo ??
  • REKLAMA
  • #3 288511
    denooky
    Poziom 20  
    Niestety tego nie wiem, dostalem ten wzmacniacz w takim stanie...poprzedni wlasciciel w ogole nie uzywal przedwzmacniacza, wszystko bylo odlaczone, a ja postanowilem to postawic na nogi...
  • REKLAMA
  • #4 288523
    Lukasz
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    Nie wiem czy się nie mylę , ale to może być wina potencjometru głośności , a dokładniej wina odczepu (który jest podłączny do konturu).Praktycznie z tym jest problem , bo odczep może być umieszczony z różnych miejscach ścieżki oporowej.
  • REKLAMA
  • #5 288536
    junak
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    wydaje mi się ,że wzmacniacz się wzbudza
  • #6 288708
    denooky
    Poziom 20  
    Juz wszystko w porzadku, wina byl blad polaczen...
REKLAMA