logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC-8020R - radio zawiesza się, świecą wszystkie kontrolki, brak reakcji

skatto 21 Paź 2006 13:12 1278 5
REKLAMA
  • #1 3138215
    skatto
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Tak jak napisałem w temacie. Radio marki kenwood kdc-8020r. Przy podłączeniu brak jest jakiejkolwiek reakcji. Czasami panel sie zapali ale swiecą sie wszystkie kontroliki i zawiesza sie. nie reaguje na żadne przyciski. Wewnątrz z tego co widzialem elektonika jest w porządku.
  • REKLAMA
  • #2 3141744
    grafii1
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    zobacz czy jakiś przycisk nie zwiera w panelu
  • REKLAMA
  • #3 3149950
    skatto
    Poziom 12  
    tzn mam rozkrecic panel i w srodku zobaczyc??. bo juz próbowalem dostac sie do srodka ale trydno sie tam dostac.
  • REKLAMA
  • #4 3150729
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    Jak nie umiesz się tam dostać to młotek i przecinak albo powąchać zamiast mierzyć, niektórzy to mają nosa do usterek. ;)

A tak poważnie, na tym polega naprawa, trzeba mieć sporo kultury technicznej i podstawy elektroniki bo inaczej wzrokiem nie zobaczysz większości usterek. A jesli ocenisz że nie dasz sobie rady to czasem lepiej złożyć sprzęt tak by potem ktoś kto będzie to naprawiał nie krzyknął "Nasi tu byli !!! ". ;)

SławeK
    PS. Post przenoszę to początkujacych serwisantów, niech też wyciągną z tego wnioski.
  • REKLAMA
  • #5 3150799
    bzikk
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Najpierw zastanowił bym się z jakiego powodu usterka powstała a dopiero później dochodził który blok radia został uszkodzony.
  • #6 3155496
    skatto
    Poziom 12  
    bzikk napisał:
    Najpierw zastanowił bym się z jakiego powodu usterka powstała a dopiero później dochodził który blok radia został uszkodzony.

nie potrafie powiedziec co moglo spoowdowac usterke. Radio zanlazłem w warsztacie i chciałem je podlaczyć do smaochod. ale po sprawdzeniu okazalo sie że jest jak jest. może lepiej oddac radio do jakiegos serwisu???
REKLAMA