Końcówki mocy nie zmieniałem, bo za bardzo nie mam sprzetu do tego... Za eeproma, tez nie wiem czy się brać, bo czytając linki na forum wielu wspominało, że eeprom niewiele ma wspólnego z zasięgiem... Może bym i eeproma przegrał (programator i wsad mam do 3210), ale gdy ustawiłem reczne wyszukiwanie to z początku znalazło mi wszystkie trzy sieci... W Plusie miałem nawet 75% zasięgu, ale jak zacząłem sie przemieszczeć z telefonem, to zasięg spadał lub zanikał... Wiec postanowiłem przegrzać trochę elektronikę i efekt jest gorszy niż sie spodziewałem, bo teraz w recznym znajduje mi co najwyżej Ideę (!?)... W Net Monitorze w tescie pierwszym wyświetla mi SEAR - telefon szuka sieci, potem NSPS (No Serv Power Save) - telefon nie jest w zasięgu sieci, włączone oszczędzanie energii... Nie wiem już co robić... Może i bym co wymienił, ale na forum kazdy poleca coś innego i jestem w kropce...
Przegrzałem elektronike drugi raz, wczesniej czyszcząc płytkę CleanserIPA... Było trochę lepiej... Na ręcznym wyszukiwaniu znowu pojawiły sie wszystkie sieci, a Plus miał w porywach 75%... Ale wystarczyło przemieścić sie po pokoju i zasięg ginął...
Wiec postanowiłem spróbować z tym eepromem... Odlutowałem cześć wyprowadzeń pamięci, podlutowałem przewody i spiąłem ją z programatorem... Zrobiłem backupa i wgrałem virgin eeprom... Efekt był taki, że miałem problem z dostaniem się do telefonu (kod zabezpieczający nie działał, ale po FAID, SP i SFR wkońcu się udało...
Niestety tym razem już wogóle nie znajduje sieci, a co gorsza - nie chce ładować baterii... Dobrze, że zrobiłem kopię eeprom - będę musiał ją chyba przywrócić... No i pozostają już mi chyba tylko końcówki mocy. Kupię na allegro i wymienie - zobaczymy...