logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AutoCAD 2006 pl zawiesza się przy uruchamianiu - co może być przyczyną?

MoroM 22 Paź 2006 19:32 3111 4
REKLAMA
  • #1 3142747
    MoroM
    Poziom 2  
    Witam.

Mam problem z AutoCAD 2006 pl z pakietu Autodesk. Problem polega na tym, ze program nie chce sie uruchomic. Po kliknieciu na ikone zaczyna sie uruchamiac i jak pasek postepu dojdzie do 99% to zatrzymuje sie i program sie zawiesza. Przy pierwszym uruchomieniu po zakonczeniu aktywacji uruchomil sie i dzialal, ale juz przy kolejnej probie zawieszka. Reinstalacja i naprawa nie pomagaja. Dodam ze poprzednio mialem zainstalowanego CAD'a 2000 i dzialal bez problemu, ale nie uzywalem go dosc dlugo i w koncu jak chcialem cos narysowac, w ogole sie nie chcial uruchomic, natomiast uzycie procesora bylo wtedy 100%. Podejzewam ze to jakis inny program zainstalowany pozniej koliduje z CAD'em. Bardzo prosze o pomoc w tej kwestii kolegow forumowiczow. Jesli ktos spodkal sie juz z tym problemem, bylbym wdzieczny za rade.

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3144021
    HaJot46
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Jeżeli był zinstalowany AutoCAD 2000 i przestał działać to dziwna sprawa. Chyba wersja szkoleniowa. Nie piszesz czy odistalowałeś te 2000. Jak masz legalną kopię AutoCAD 2006 PL to nie powinno być problemów z instalacją.
    Ponadto AutoCAD ma własne "fora", wystarczy poszukać w Google.
  • REKLAMA
  • #3 3149167
    MoroM
    Poziom 2  
    2000 odinstalowalem, a 2006 dziala poprawnie u kumpla.. Chyba pozostaje najlepsze panaceum na wszelkie problemy czyli format :)
  • REKLAMA
  • #4 3149462
    asterix27
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    Spróbuj wyczyścić rejestr z pozostałości po acadzie 2000, choć tu trzeba bardzo uważać żeby nie usunąć zbyt wiele ;) Może popełniłeś jakiś błąd przy aktywacji acada 2006 że uruchomił się tylko raz. Sprawdź też jakie ten program ma wymagania sprzętowe i zobacz czy Twój komp je spełnia (np. pamięć RAM)

Pozdrawiam
  • #5 3149552
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 671
    ciężko jest usunąć ślady po acad ,ja robiłem format niestety..
    najnowszy wymaga instalacji net frame work
REKLAMA