logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens Cf62 pokazuje że ładuje i zaraz przestaje ładować.

xxx27 23 Paź 2006 14:55 1753 8
REKLAMA
  • #1 3145192
    xxx27
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam Siemensa Cf62 który po podłączeniu do ładowarki przez 1 sekunde pokazuje że ładuje baterie i przestaje ją ładować a jak podłącze ją zmów do ładowarki to znów pokazuje przez chwle że ładuje i i zaraz przestaje.Co to może być z góry dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3145496
    Mario Forever
    Poziom 11  
    Jedyne co mogę ci poradzić to: jak najszybciej sprzedaj ten telefon ! Mam taki sam i ciągle się coś psuje, lub nie działa. Najlepiej nie przejmować się tym, że telefon pokazuje "pełną baterię", tylko go przytrzymać i sprawdzić, czy rzeczywiście nie ładuje się.

Naprawdę nie warty był pieniędzy, które za niego dałem :|
  • #3 3145833
    xxx27
    Poziom 14  
    widze że nikt nie może odpowiedzieć na moje pytanie.
  • REKLAMA
  • #4 3145894
    Lukas3317
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    To proste Padł bezpiecznik ładowania To częsta usterka w cf62 Wystarczy wymienić i będzie śmigał że aż miło a koszt bardzo niewielki
  • REKLAMA
  • #5 3145949
    xxx27
    Poziom 14  
    A gdzie ten bezpiecznik się znajduje??????????????

Dodano po 1 [godziny] 53 [minuty]:

Chciałbym jeszcze wgrać bacup baterji ale mam plik pod freje i miałbym taką prośbe cze ma ktoś może wersie pod sst w bin

Dodano po 2 [minuty]:

Prosze o pomoc

Dodano po 11 [minuty]:

Zamieszczam jeszcze zdięcie płyty głównej i mam prośbe o zaznaczenie bespiecznika ładowania w tym siemensie
    Załączniki:
    • Siemens Cf62 pokazuje że ładuje i zaraz przestaje ładować. S5001488.JPG (60.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 3147013
    xxx27
    Poziom 14  
    czy to może być wina softu??.Bo z tego co się dowiedziałem to telefon został podpięty do ładowarki na kilka godzin i przy prubie ponownego naładowania baterji bzyczał i już nie dał się naładować
  • #7 3147089
    Marek09
    Poziom 24  
    Ocena: 137
    Sprawdzałeś na innej baterii? Jeśli nie to sprawdź.
    Wczoraj taki sam przypadek miałem z tym, że to był Siemens S35. Założyłem drugą baterię i już ładował normalnie, a wcześniej właśnie tylko na sekundę zasłączało się ładowanie.
    Co prawda inny telefon, ale usterka podobna.
  • #8 3147212
    xxx27
    Poziom 14  
    Tak sprawdzałem na innej baterji to samo się dzieje
  • #9 3148795
    xxx27
    Poziom 14  
    Wgrałem mu bacup baterji i teraz wogule się nie ładuje.Tak więc ponawiam pytanie co to może być???????

Podsumowanie tematu

✨ Siemens CF62 po podłączeniu do ładowarki przez chwilę wskazuje ładowanie baterii, a następnie przestaje ładować. Możliwą przyczyną jest uszkodzony bezpiecznik ładowania, co jest częstą usterką w tym modelu i wymaga jego wymiany. Sprawdzenie na innej baterii nie rozwiązało problemu, a próba wgrania backupu baterii spowodowała całkowity brak ładowania. Pojawiły się też pytania o lokalizację bezpiecznika na płycie głównej oraz o wpływ oprogramowania (softu) na problem, zwłaszcza po długim podłączeniu telefonu do ładowarki, które mogło spowodować uszkodzenie. Podobne objawy występowały w modelu Siemens S35, gdzie wymiana baterii pomogła, jednak w CF62 problem pozostaje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA