logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić geometrię obrazu na TV przez S-Video z GF 2MX?

ciubas 23 Paź 2006 16:27 924 2
REKLAMA
  • #1 3145480
    ciubas
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    witam,
    posiadam gf 2mx i na telewizorze jest bardzo slaba geometria obrazu:/ wszystko jest polaczone przez s-vide na euro (s-video-svideo dawalo taki sam efekt) wiec czy jest jakis program ktorym moge to zrobic?

obraz jest pomniejszony, i "wypukly' (chyba rybie oko to sie nazywa)

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3145656
    RomSzas
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Miałem kiedyś MX podłączonego do TV.
    Odnośnie pomniejszonego obrazu to w nowych (nowszych) sterownikach do Geforców powinna być opcja wyświetlania pełnego ekranu (moze mieć inną nazwę bo od kilku lat mam tyko redeony)
    Mozesz użyć tez b.dobrego ale nie darmowego programu TvTool - swojego czasu używałem go z powodzeniem.

Odnośnie geometrii - hmm.. zmany tego parametru chyba nie ma w opcjach sterownika - w każdym razie nie przypominam sobie.

Ja geometrię wyregulowałem w odbiorniku TV z poziomu menu serwisowego telewizora.

Jednak zachęcam Cię do zmiany k.graficznej na jakiś z lepszym układem TV-OUT. Na mojej karcie Gigabyte Geforce 2MX obraz był słaby (delikatnie to ujmując) w porównaniu np z radkami (firmowymi oczywiście)[/url]
  • #3 3145891
    ciubas
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    udalo sie to inaczej ominac, a sprawa jest taka ze plyta obsluguje tylko gf2mx (ecs k7sem) nie bede niczego wymienial bo to jest kupione tylko do filmow, geometrie obrazu udalo sie naprawic podczas pelnego ekranu przy wyswietlaniu filmow (a moze poprostu tego tak nie widac) z gory dziekuje za opd!
REKLAMA