logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Thomson 28DG170G - przenikanie obrazu z kanału na AV (eurozłącze)

gasterosteus 23 Paź 2006 20:38 1257 3
REKLAMA
  • #1 3146400
    gasterosteus
    Poziom 11  
    TV bez innych usterek, pracuje poprawnie. Problem polega na przenikaniu obrazu z ostatnio oglądanego kanału TV podczas korzystania z urządzenia podłączonego po niskiej (euro). Wygląd pływającego w poziomie "negatywu" lub "znaku wodnego". Szczególnie denerwuje przy ciemnych i statycznych scenach. Wyjęcie wtyku ant. powoduje ziarnistość. Rodzaj podłączonego do AV urządzenia nie ma znaczenia. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Tryb serwisowy jest mi znany.
  • REKLAMA
  • #2 3148465
    gasterosteus
    Poziom 11  
    Gdyby ktoś przypadkiem miał podobny problem, proponuję odciąć przewody od nóżek "euro": 1,3 i 19, oczywiście od strony TV. Taki niepełny przewód euro u mnie wyeliminował problem w 100%! Więcej na forum ogólnym TV. Pozdrawiam i zamykam temat.
  • REKLAMA
  • #4 3150864
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Ocena: 183
    gasterosteus napisał:
    Gdyby ktoś przypadkiem miał podobny problem, proponuję odciąć przewody od nóżek "euro": 1,3 i 19, oczywiście od strony TV. Taki niepełny przewód euro u mnie wyeliminował problem w 100%! Więcej na forum ogólnym TV. Pozdrawiam i zamykam temat.

Czy to nie zmniejszy funkcjonalności złącza? Nie będzie wyjścia fonii i wizji np. na magnetowid. Nie ma lepszej metody?

Remeknapr
REKLAMA