logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz h/k 630 - usterka TC9209N, trzaski i wyłączanie przy CD

chris77 24 Paź 2006 09:08 825 0
REKLAMA
  • #1 3147659
    chris77
    Poziom 1  
    witam!
    niedawno zakupiłem na allegro wzmacniacz h/k 630, po podłączeniu wszystko było ok, nadmienie żę podłączyłęm go pod kompa. Następnie zakupiłem cd i wtedy zaczeły się problemy: po podłączeniu cdika wzmacniacz wyłączał sie przy dużych głośnościach na chwile po ściszeniu włanczał się ponownie, przy małej głośności nie grał czystyo, dzwięk był brudny i nie nadawał sie do słuchania. Sprawdziłem sprzęt w kilku konfiguracjach na różnych wejściach i zawsze było tak samo. Dzwięk przy słuchaniu z cd nie był owiele cichszy przy ustawieniu tego samego poziomu głośności na wzmaku. Przy zmianie utworów w kolumnach następował trzask tak samo jak przy zmianie źródła na wzmacniaczu. Jak podłączyłem wzmaka pod kompa wszystko grało wzmocnienie ok zero trzasków. Mam pytanko co jest z tym wzmacniaczem i ile wyniesie mnie naprawa?
    Prosze o porade i podpowiedz co jest uszkodzone!
    Już wiem co jest zepsute chodzi o jeden scalaczek TC9209N, jesli ktos z was ma do sprzedania taki było by super:) bo nigdzie nie moge go dostac
    Z góry dziekuje i pozdrawiam
    moje gg 516992, tel 661-042-937
  • REKLAMA
REKLAMA